Televize budoucnosti The Wall od Samsungu je naživo úchvatná

Televize budoucnosti The Wall od Samsungu je naživo úchvatná
  • Samsung v Las Vegas již tradičně oslnil zbrusu novou televizí, kterou nazval „The Wall“
  • Nabízí dechberoucí 146palcovou úhlopříčku a technologii Micro LED
  • Na pohled není poznat, že je obraz složen z více částí

Na lasvegaském veletrhu CES 2018 jsou často prezentovány nové módní trendy ve spotřební elektronice. Mezi tu patří i televize, kde mezi špičku rozhodně patří Samsung. Ten nezklamal ani na letošním 51. ročníku a ukázal zajímavý model nazvaný The Wall. V překladu bychom mohli použít český termín Zeď. A toto jméno je na místě. Nový model má totiž dechberoucí úhlopříčku 146 palců, což je 3,7 metrů. Pro představu je to více než dvakrát tolik než u dnes obyčejných televizí s úhlopříčkou 65 palců. Zajímavé rovněž je, jak Samsung tak obrovské úhlopříčky dosáhl.

Samsung The Wall

Celá obrazová plocha je totiž pospojována dohromady z více displejů dohromady, přičemž přechod mezi jednotlivými panely je neznatelný. Na expozici byla The Wall také pospojovaná z několika segmentů a vůbec to nebylo poznat – vše působilo dokonale celistvě. Přechody panelů byly vidět pouze v případě, že jste pohlédli na zadní stranu. Zkoumání obrazu zblízka nepřineslo nic než jednolitou plochu.

Samsung The Wall

Samotný obraz The Wall je zcela ohromující. Má výborný kontrast, saturaci i jas. Veletržní model nabízel 4K rozlišení, které bylo i na tak velké ploše zcela dostačující. Je nutné vzít v potaz, že tak velkou televizi budete muset sledovat ze vzdálenosti alespoň několika metrů. Rozhodně se tak nebude hodit do malých prostorů. Samsung si je však vědom, že zákazníci The Wall budou chtít to nejlepší, a lze očekávat, že bude nabízena i ve vyšším rozlišení. Ostatně na veletrhu byly k vidění televize s 8K rozlišením.

Samsung The Wall

Více informací bychom se měli dozvědět během jarních měsíců, kdy by se „The Wall“ měla oficiálně představit. Jihokorejský výrobce při té příležitosti i prozradí veškeré specifikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze