Samsung představil „The Wall“, 146palcovou modulární televizi s Micro LED displejem

Samsung představil „The Wall“, 146palcovou modulární televizi s Micro LED displejem
  • Samsung v Las Vegas již tradičně oslnil zbrusu novou televizí, kterou nazval „The Wall“
  • Nabízí dechberoucí 146palcovou úhlopříčku a technologii Micro LED
  • Současně má jít o vůbec první modulární televizi na světě

Jihokorejský Samsung na veletrhu CES 2018 ukázal zbrusu nový model své televizní řady. Pojmenoval ji velmi netradičně „The Wall“, avšak záhy zjistíme, že jméno v překladu znějící jako „Stěna“ je zcela na místě. Nový model, který je v této chvíli spíše konceptem, má totiž úhlopříčku displeje 146 palců, což je 3,7 metrů. Nasazeno je 4K rozlišení a kvalitu obrazu obstarává nová technologie Micro LED. Jde o konkurenci pro OLED, se kterou má však Micro LED ledasco společné. Každá mikroskopická dioda může vyzařovat své vlastní světlo. Není tudíž zapotřebí žádné podsvětlení a výsledkem jsou syté a jasné barvy a dech beroucí černá.

Samsung The Wall

„The Wall“ od Samsungu má velmi působivý design, který Samsung popisuje jako modulární. Výrobce tvrdí, že jde o první krok k opravdu modulární televizi, kdy si uživatel bude moci sám sestavit televizní obrazovku o požadované velikosti. Může si tak obrazovku natáhnout na celou zeď, případně rozšířit úhlopříčku staršího modelu. V tuto chvíli Samsung neprozradil příliš konkrétních specifikací, které by prozrazovaly, jak má modularita pracovat. Nebylo ani upřesněno, z kolika modulů se vystavovaná „The Wall“ skládala. Při přehrávaném obsahu nebylo možné pouhým okem rozeznat, kde který modul končí.

Samsung The Wall

Více informací bychom se měli dozvědět během jarních měsíců, kdy by se „The Wall“ měla oficiálně představit. Jihokorejský výrobce při té příležitosti i prozradí veškeré specifikace.

Zdroje: news.samsung.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze