Samsung zkřížil platební kartu a čtečku otisků prstů

Samsung zkřížil platební kartu a čtečku otisků prstů
Fotografie: Samsung
  • Samsung přidal k platebnímu čipu i dodatečné biometrické zabezpečení
  • Vedle plateb by zařízení šlo využít i jako klíč pro zvláště zabezpečená místa

Bezkontaktní platební karty jsou rychlým a pohodlným způsobem úhrady malých částek, nicméně jejich zabezpečení spočívá pouze v ochraně PINem u větších částek. Ten lze snadno odpozorovat nebo jej někteří dokonce nosí napsaný na lístečku hned vedle karty. Oba problémy by mohl řešit přechod na biometrické zabezpečení. Samsung představil svoji vizi v podobě karty S3b512C. Primárně ji lze využít pro placení v obchodech, ale stejně dobře může sloužit jako klíč pro vysoce zabezpečená místa.

Samsung Fingerprint Card

Karta využívá inteligentní bezpečnostní systém vše v jednom, který kombinuje snímač otisků prstů se zabezpečeným procesorem a zabezpečeným bezdrátovým prvkem. To pomáhá přidat další vrstvu ověřování platebních karet. Samsung také zdůrazňuje, že součástí návrhu jsou i blíže nespecifikované technologie, které zablokují kartu při pokusu o neoprávněný přístup nebo při použití falešných otisků. Jak přesně toho ale dosáhl nejspíše zůstane firemním tajemstvím.

Samsung v tiskové zprávě nezmiňuje, kdy bude tato technologie dostupná pro koncové zákazníky. Předpokládá se ale, že její bezpečnost bude nejdříve testovat na menších projektech a až pak se pokusí navázat spolupráci s bankami.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze