Segway představí autonomního doručovacího robota Loomo Delivery

Segway představí autonomního doručovacího robota Loomo Delivery
  • Segway Loomo Delivery zvládne rozvážet balíčky až po dobu 8 hodin
  • Přepravovaný obsah je limitován pouze kapacitou 70 litrů a nosností 50 kilogramů

Jak bude vypadat doprava menších balíčků v budoucnosti? Odpověď na tuto otázku by mohl poskytnout Segway se svým autonomním doručovacím robotem Loomo Delivery, jenž si svou premiéru odbude již za pár dní na veletrhu CES 2019 v Las Vegas.

Segway Loomo Delivery

Robot má zajistit dopravu balíčků v rámci několika posledních metrů. V praxi to tedy mohou být například kancelářské prostory, kde bude robot schopen jednotlivé balíčky roznést mezi konkrétní adresáty. Místo balíčků to však klidně může být třeba šálek lahodné ranní kávy. Jediným omezením pro přepravovaný obsah činí kapacita 70 litrů a nosnost 50 kilogramů. Všechny důležité informace si Loomo Delivery stahuje pomocí Wi-Fi, případně LTE připojení. Mapové podklady jsou díky cloudovému navigačním systému neustále aktualizovány, stejně jako real-time čas doručení a možnost sledovat, kde přesně se robot nachází.

Aby se Loomo Delivery bezpečně vyhnul překážkám, je vybaven rovněž senzory a problém mu nedělá ani 8stupňové stoupání. Integrovaná baterie zajistí až 8hodinový provoz a pokud by kapacita docházela, je schopný automaticky zajet do nabíjecího doku, nabít se a pokračovat v práci. Více informací nejen o Loomo Delivery vám přineseme již brzy přímo z CES 2019 v Las Vegas.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze