Sledujte s Vodafonem cestu vánočního stromku na Staroměstské náměstí

Sledujte s Vodafonem cestu vánočního stromku na Staroměstské náměstí
  • Cestu stromku ze Semil v Libereckém kraji až na Staroměstské náměstí lze sledovat díky nové aplikační platformě pro internet věcí Vodafone Invent
  • Informace budou k dispozici od 24. listopadu
  • Při převozu lze monitorovat rychlost převozu, po rozsvícení stromu 30. listopadu pak i teplotu ve větvích stromu

Vodafone dohled nad pražským vánočním stromem umožnil ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, jak se lze dočíst na vodafone.cz. Jeho cestu ze Semil v Libereckém kraji až na Staroměstské náměstí bude možné sledovat zásluhou nové aplikační platformě pro internet věcí Vodafone Invent, kterou operátor prezentuje.


Nová služba v oblasti internetu věcí (IoT) Invent je určená pro vývoj aplikací na míru, a umožňuje tak vytvářet kompletní IoT řešení. Ukázku předvede právě na převozu vánočního stromu ze Semil na pražské Staroměstské náměstí. Na vánoční smrk Vodafone nainstaluje IoT čidlo, připraví aplikaci na míru a díky ní mohou lidé cestu stromu sledovat od neděle 24. listopadu online na adrese www.vodafone.cz/sledujstromek. Monitorovat lze rychlost převozu a po rozsvícení stromu, které je naplánované na 30. listopadu, i teplotu ve větvích stromu. Veškeré informace lze vysledovat i zpětně, jak píše operátor.

Vodafone, ioT

Dohled nového řešení Vodafone Invent nad hlavním pražským vánočním stromem má v praxi ukázat zásadní zjednodušení služeb pro zájemce o internet věcí. „Zákazník už nemusí hledat zvlášť poskytovatele telekomunikačních služeb, k tomu navíc programátory, prostor na serveru a shánět hardware. O vše se nyní díky platformě Invent postará Vodafone a firmám může nabídnout kompletní IoT řešení. Od zařízení přes konektivitu až po vytvoření aplikace,“ říká Jonathan Rutherford, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro firemní zákazníky.

Staroměstské náměstí letos ozdobí po dobu vánočních trhů smrk, který vyrostl na soukromém pozemku ve městě Semily. Smrk věnuje organizátorovi trhů majitelka zahrady, ve které vyrostl. Letos se tak desetitisíce návštěvníků pražského centra nebudou muset spokojit jen s tím, co vidí, ale dozví se i více o ikonickém vánočním stromu hlavního města a jeho cestě, zní v tiskové zprávě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze