Do kolébky chytrých měst dodá Vodafone síť a data

Do kolébky chytrých měst dodá Vodafone síť a data
Fotografie: Vodafone
  • Vodafone vstupuje do nového projektu Centrum města budoucnosti
  • Toto centrum má za cíl přeměnit současná města na chytrá

Tuzemský operátor Vodafone vstupuje do nového projektu Centrum města budoucnosti (CMB), které je nově otevřené v budově Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky na ČVUT v Praze. CMB je zkušební laboratoří, která zkouší nová technická i softwarová řešení. Měla by pomoci s přeměnou současných měst na města chytrá a snaží se o vzájemné propojení a vzdálenou komunikací. Cílem je fungující ekosystém, který zkvalitní náš život.

Kromě testování technologie úzkopásmového internetu věcí využije český operátor své partnerství s CMB také ke společné spolupráci na poli výzkumu, aplikací pro budoucnost či vzdělávání studentů. Vodafone chce přivést do CMB také své partnery, kteří jsou schopni spolupracovat na řešeních internetu věcí a pracovat na společném budování tohoto ekosystému.

Zajímavou součástí CMB je v současnosti virtuální model Prahy zobrazovaný nad fyzickým modelem a ortofotomapou (mozaika leteckých měřických snímků, které jsou umístěny v souřadném systému). Oba modely budou sloužit k vizualizaci procesů odehrávajících se nad územím hlavního města včetně mobilních sítí, nebo jeho částí na základě připravených simulačních modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze