Sony chystá pro PlayStation VR pohybový ovladač, jehož vnitřek se „rozpíná“

Sony chystá pro PlayStation VR pohybový ovladač, jehož vnitřek se „rozpíná“
Fotografie: Sony
  • Nový ovladač by mohl nahradit již 8 let starý Move, který využívá současný headset PS VR
  • Ovladač je malý, má ovládací páčku, sadu tlačítek i vlastní trigger a jeho pohyby má snímat přímo samotný headset
  • Uvnitř ovladače najdeme speciální mechanismus, který se dokáže roztahovat a stahovat, což má dodat doposud nevídanou taktilní odezvu

PlayStation VR je pro mnohé až překvapivě úspěšné a je tedy logické, že chce Sony na tomto úspěchu stavět. I přesto jsou však nově zveřejněné patenty malým překvapením. Podle nákresů se v Sony připravuje nový pohybový ovladač, který by nahradil již 8 let starý Move, jenž je prozatím jediným pohybovým ovladačem, který lze s PS VR používat.

Sony Playstation VR

Všichni velcí konkurenti ke svým VR již pokročilé pohybová ovladače nabízejí a je jasné, že Sony nechce své uživatele o podobné zážitky ochudit. Dle nákresů se konečně zbavíme směšně svítící koule na konci ovladače a dočkáme se konzervativnějšího vzhledu. Nový vertikální ovladač je relativně malý, přičemž samozřejmě disponuje ovládací páčkou. Kolem ní je všude rozprostřena řada tlačítek a chybět nemůže ani zadní trigger pro ukazováček.

Patentovaný ovladač

Nejde tedy zatím o nic výjimečného, ale ještě jsme se nedostali ke vnitřku. V celé rukojeti má být totiž speciální systém propojených těles a ozubených kol, které se dokáží roztahovat a stahovat, čímž bychom měli dostat doposud nevídanou taktilní odezvu.

Speciální rozpínací mechanismus

Krom ovladače se ovšem ukázal také druhý patent, který s ním souvisí. Podle všeho začne Sony snímat pohyby a pozici ovladače přímo pomocí nasazeného headsetu. Registrovat by měl krom samotných ovladačů dokonce i rozmístění prstů. Jedná se tedy o úplně jiný přístup než u ovladače Move, který potřebuje ke snímání pohybu kameru. Současná generace brýlí PlayStation VR v sobě ovšem žádnou podobnou technologii nemá, což by napovídalo příchodu nové verze samotného headsetu, který by doplňoval patentovaný ovladač.

Zda se dostanou tyto patentované novinky do komerčně dostupných produktů je samozřejmě otázkou. Sony si ale bude chtít určitě udržet se svými 2 miliony prodanými kusy VR brýlí přední příčku mezi konkurencí, takže jsou inovace a vylepšování stávajících produktů opravdu potřeba.

Zdroje: ipforce.jp, vrfocus.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze