Sony ukázalo dvojici bezdrátových reproduktorů s technologií 360 Reality Audio

Sony ukázalo dvojici bezdrátových reproduktorů s technologií 360 Reality Audio
Fotografie: Sony
  • Oba disponují vestavěným Chromecastem
  • RA3000 je také odolný proti vlhkosti

Společnost Sony představuje dva nové bezdrátové reproduktory pro domácí využití – modely SRS-RA5000 a SRS-RA3000. Tyto reproduktory jsou vybaveny unikátními technologiemi od Sony, díky nimž zaplní místnost prostorovým zvukem.

Uslyšíte rozdíl

Ať už čtete, vaříte, pracujete nebo posloucháte svou oblíbenou hudbu, stanou se RA5000 a RA3000 praktickým doplňkem vašeho domova. Oba nové reproduktory byly navrženy tak, aby poskytovaly vysoce kvalitní a prémiový dvoukanálový zvuk, který se hodí do každé domácnosti.

Reproduktory RA5000 a RA3000 navíc nabízejí prostorový zvuk, který podle slov výrobce doslova zaplní celý pokoj. Pomocí technologií Immersive Audio Enhancement a 360 Reality Audio zaplní RA5000 a RA3000 prostor zvukem, který se šíří vertikálním i horizontálním směrem, a tím vytváří širokou aktivní zónu. Skladby kompatibilní s 360 Reality Audio funkcí, které si můžete vychutnat prostřednictvím služeb nabízejících tuto možnost, obsahují údaje pro rozmístění trojrozměrného zvuku. Reproduktory RA5000 a RA3000 tak při jejich přehrávání dokážou vytvořit všeobjímající prostorový zvuk. Immersive Audio Enhancement, unikátní algoritmus od Sony, však dokáže transformovat jakoukoli z vašich oblíbených dvoukanálových skladeb ve stereu tak, aby vyplnila pokoj zvukem, a ještě více tím zdokonalit zážitek z poslechu.

Sony SRS-RA3000

Model RA5000 má rovněž certifikaci Hi-Res Audio, takže nabízí špičkovou kvalitu zvuku v případě přehrávání ve vysokém rozlišení (High-Resolution Audio). RA5000 je také vybaven trojicí nahoru směřujících reproduktorů, které šíří hudbu vertikálně, zatímco tři reproduktory umístěné ve středu šíří zvuk horizontálně. Reproduktor je vybaven silnými neodymovými magnety a zesílenou membránou (MRC), která zajišťuje výkonnost reproduktoru, ale zároveň umožňuje zachovat kompaktnější rozměry. Tyto prvky jsou doplněny basovým reproduktorem, který pomáhá zaplnit prostor bohatými, hlubokými basy.

Sony SRS-RA3000

Reproduktor RA3000 vytváří všesměrný zvuk s hlubokými basy. Využívá k tomu širokopásmový reproduktor, všesměrný difuzér, který šíří zvuk do prostoru všemi směry, a duální pasivní zářič, který reprodukuje hluboké basy. Překrývající se výškové reproduktory vytváří vlnovou plochu, která směřuje vzhůru, takže vysílá zvuk vertikálně. Vytváří tak opravdu podmanivý zážitek z poslechu.

Vychutnejte si dokonalý a prémiový zážitek z poslechu

Oba modely nabízejí kalibraci zvuku (Sound Calibration), která zajišťuje optimální zvukový výkon, ať už reproduktor používáte kdekoli. Jednoduše stisknete tlačítko Immersive Audio Enhancement na RA5000 a reproduktor sám provede detailní nastavení kalibrace zvuku tak, aby byl výkon audia optimální pro prostor, v němž je reproduktor umístěn. Sony SRS-RA3000 nabízí bezproblémové automatické nastavení, které probíhá v pozadí, zatímco si užíváte své oblíbené skladby. Automatická kalibrace se spustí u RA3000 jednoduše tím, že reproduktor zapnete, ať už jej doma umístíte kamkoli, a reproduktor se sám nastaví podle umístění.

Dny, kdy jste museli zápasit s dálkovým ovládáním, abyste dosáhli konzistentní hlasitosti, jsou nenávratně pryč. Funkce Auto Volume, kterou nabízí jak model RA5000, tak i RA3000, upraví nastavení zvuku pro u každou skladbu zvlášť, aby byl poslech bezproblémový.

Dostaňte ze svých reproduktorů maximum

RA5000 a RA3000 jsou kompatibilní se zařízeními podporujícími Google Asistenta s vestavěným Chromecastem i chytrou asistentkou Amazon Alexa, takže můžete hudbu snadno ovládat pomocí hlasového asistenta vlastního výběru. Pouhým hlasem tak můžete spustit či zastavit přehrávání, přizpůsobit hlasitost a mnoho dalšího, a to vše bezdotykově. Oba reproduktory podporují přehrávání ve více místnostech (Multi-room playback), díky němuž můžete ve stejnou dobu přehrávat v různých místnostech buď stejnou, nebo jinou skladbu pomocí skupin reproduktorů, které nastavíte v aplikacích Google Home nebo Amazon Alexa.

SRS-RA5000

Reproduktor můžete ovládat z kteréhokoli místa v domě prostřednictvím aplikace „Sony | Music Centre“ v chytrém telefonu, která vám umožní upravit podle vlastních potřeb různá nastavení tak, abyste docílili individualizovaného zážitku z poslechu, který oceníte vy i vaše rodina.

Sony SRS-RA5000

RA5000 i RA3000 nabízejí bezdrátové připojení ke kompatibilním televizorům Bravia. Oba nabízejí Wi-Fi, Bluetooth i NFC a jsou kompatibilní se Spotify Connect. Také disponují vestavěným Chromecastem, takže můžete reproduktor bez problémů spárovat s chytrým telefonem nebo tabletem a streamovat své oblíbené skladby.

Bez problémů zapadne, ať už ho doma umístíte kamkoli

Reproduktory RA5000 a RA3000 dostaly unikátní prémiový design. Oba jsou v nabídce v černém provedení s kontrastními měděnými prvky, RA3000 se bude prodávat také ve světle šedé látce se stříbrnými akcenty.

Kompaktní velikost a malý půdorys pak zajistí, že se RA3000 vejde téměř kamkoli. Reproduktor RA3000 je také odolný proti vlhkosti, takže si můžete vychutnat hudbu dokonce i v kuchyni nebo v koupelně. Sony SRS-RA5000 bude stát 550 eur, tedy přibližně zhruba 14 990 Kč, zatímco Sony SRS-RA3000 si výrobce cení na 290 eur (zhruba 7 999 Kč). Oba mají být v prodeji od února 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze