Starlink pro Česko zásadně snižuje ceny

Starlink pro Česko zásadně snižuje ceny
Fotografie: Starlink
  • Česká cena klesla na 1 400 korun na měsíc
  • Ušetříte i za zařízení a jeho zaslání
  • Ceny se snížily i v jiných zemích
  • Starlink něco plánuje s americkým T-Mobilem

Vzhledem k tomu, že prakticky denním chlebem je zpráva o zdražování toho či onoho, se následující informaci ani nechce věřit. Poskytovatel satelitního internetu Starlink začíná svým zákazníkům rozesílat e-maily, v nichž je informuje o snížení měsíčního poplatku na 1 400 korun. Není pro to třeba nic udělat, nová částka se projeví na dalším vyúčtování. Připomeňme, že loňská zaváděcí cena byla 2 579 korun.

Stejnou cenu dostanou i noví zákazníci Starlinku. Cena klesla u dalších položek: zařízení nyní dostanete za 9 100 Kč (namísto původních 13 tisíc) a poštovné a balné nově kleslo na nulu, což je úspora dalších 1 600 korun.

Starlink

Ještě na jaře přitom služba upravovala ceny směrem vzhůru s odkazem na všeobecnou inflaci. Toto snížení představuje dramatický rozdíl, když klesla cena téměř na polovinu. Úprava ceny směrem dolů se netýká jen ČR, ale prakticky všech ostatních zemí. Jak vyplývá z diskuze na reddit.com slevy v USA a Západní Evropě se nejčastěji pohybují okolo jedné čtvrtiny. To by odpovídalo i oficiálnímu zdůvodnění, že se firma snaží zohlednit situaci na místním trhu i tamní kupní sílu. Nejlevněji tak vyjde Starlink v Maďarsku, kde stojí v přepočtu něco málo přes tisíc korun.

Spekuluje se, že úprava cen bude nějak souviset s tiskovou konferencí plánovanou na 26. 8. 2:00 středoevropského letního času, na níž vedle Elona Muska vystoupí i Mike Sievert, šéf amerického T-Mobilu. Mluvit chtějí o spolupráci směřující k zajištění lepší konektivity. Na to zase navazují informace ohledně toho, že Starlink by mohl fungovat i ve smartphonech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze