Startuje další ročník soutěže Chytrá města pro budoucnost 2020

Startuje další ročník soutěže Chytrá města pro budoucnost 2020
  • Počtvrté se v Česku uskuteční národní soutěž v oblasti Chytrých měst a krajů
  • Soutěž „Chytrá města pro budoucnost 2020“ propaguje a podporuje využití inovativních postupů a moderních technologií, které mají přinést veřejnosti zkvalitnění života ve městech a obcích
  • Přihlášky lze podávat od 1. března 2020

V loňském III. ročníku bylo z více než padesáti nominovaných řešení oceněno porotou 17 obcí, měst, krajů a dodavatelů. Mezi úspěšné projekty se mj. zařadily aplikace integrace využití dronů, kooperativní inteligentní systém dopravy, projekty digitalizace krajů, inteligentní svoz odpadů a infrastruktura pro chytrou čtvrť. Průkopníky v oblasti využití strojového učení a umělé inteligence pak služby RPA systémů, chatboty a nové formy autentizace.

Chytrá města

Ocenění ministryně pro místní rozvoj ČR Ing. Kláry Dostálové v kategorii OSOBNOST SMART CITY 2019 převzali z rukou pověřeného náměstka ministryně Ing. Davida Koppitze pan Ing. Vladimír Dzurilla, vládní zmocněnec pro digitalizaci, dále pan Ing. Karel Dobeš, vládní zmocněnec pro GNSS a kosmické technologie a také pan prof. Dr. Ing. Miroslav Svitek, dr.h.c., prezident Czech Smart City Cluster.

Letošní IV. ročník soutěže CHYTRÁ MĚSTA PRO BUDOUCNOST 2020 probíhá opět za významné podpory Ministerstva pro místní rozvoj, které je gestorem zavádění konceptu Smart Cities do českých měst, obcí a krajů.

Do soutěže se mohou zapojit kromě měst, obcí a regionů také dodavatelé chytrých projektů. Přihlašovatelé soutěží v kategoriích PROJEKT (dnešní vnímání SMART CITY), MODEL (dlouhodobé strategické modely SMART CITY), VIZE (trendy a inspirace) a OSOBNOST (charisma SMART CITY). Přihlášeny mohou být i ty záměry, které zatím nebyly realizovány. Odborná porota bude letošní vítěze posuzovat podle základních pilířů definovaných v souvislosti s Metodikou Konceptu inteligentních měst Ministerstva pro místní rozvoj. Pilíři hodnocení budou kritéria proveditelnosti, udržitelnosti, prokázané úspory, otevřenosti dat a zapojení veřejnosti.

Chytrá města

Veškeré propozice a pravidla soutěže „Chytrá města pro budoucnost 2020“ včetně přihlášky jsou uvedeny na webovém portálu www.soutezchytramesta.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze