Stav pandemické pohotovosti v Česku skončí 3. května

Stav pandemické pohotovosti v Česku skončí 3. května
Fotografie: unsplash.com
  • Vláda tak rozhodla na základě dlouhodobějšího poklesu počtu nových případů a úbytku hospitalizací
  • Ministerstvo zdravotnictví i nadále sleduje aktuální situaci a je připraveno reagovat na její vývoj

V reakci na aktuální pozitivní vývoj epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 dnes vláda schválila návrh Ministra zdravotnictví na ukončení stavu pandemické pohotovosti k 3. květnu 2022.


Ministerstvo zdravotnictví sleduje dlouhodobější pokles počtu nově diagnostikovaných případů nákazy a úbytek hospitalizací, a to ve všech věkových skupinách. Současný vývoj tak představuje pozitivní trend a postupné snižování míry rizika pro veřejné zdraví, zejména pak v kombinaci s mírou proočkovanosti populace. Ministerstvo zdravotnictví i nadále monitoruje aktuální situaci, konzultuje ji se zahraničními kolegy a je připraveno adekvátně reagovat na další vývoj situace.

„Při nástupu do čela Ministerstva zdravotnictví jsem slíbil, že opatření budeme dělat a udržovat jen tehdy, kdy budou mít smysl. Aktuální čísla nakažených a hospitalizovaných s koronavirem vypadají stále příznivěji. Není tak nutné nadále setrvávat ve stavu pohotovosti, když je epidemiologická situace stabilizovaná“, uvedl Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze