Sony Inzone H3, H7 a H9
test

Sony Inzone H3, H7 a H9

Nejlepší herní sluchátka (nejen) k PlayStationu?

Sony, které před mnoha lety svou herní konzolí PlayStation navždy změnilo svět videoher, představilo v červnu letošního roku zbrusu novou řadu herního příslušenství Inzone, s níž cílí nejen na majitele konzolí, ale také na počítačové hráče. Kromě herních monitorů zahrnuje Inzone rovněž trojici sluchátek s označením H3, H7 a H9. A právě na ně se zaměřím v této recenzi.

Trh s herními sluchátky je poměrně široký a zákazníci mají možnost výběru od velmi levných sluchátek za pár stovek až po vskutku propracované a také dost drahé modely. Sony se se svou řadou herních produktů Inzone snaží zaujmout celé zákaznické spektrum, a tak nabízí levnější model Inzone H3, zlatou střední cestu v podobě H7, ale i ultimátně vybavená sluchátka s označením H9. Jaké jsou mé zkušenosti z používání?

Sony Inzone H3 Sony Inzone H7 Sony Inzone H9
Měniče 40mm (neodymový magnet) 40mm (neodymový magnet) 40mm (neodymový magnet)
Frekvenční odezva 10 Hz až 20 000 Hz 5 Hz až 20 000 Hz 5 Hz až 20 000 Hz
Výdrž na nabití / Max. 40 h Max. 32 h
Propojení kabelem Bluetooth 5.0 a 2,4 GHz Bluetooth 5.0 a 2,4 GHz
Cena 2 499 Kč 5 749 Kč 7 499 Kč

Obsah balení: pečlivě zabalená a bez zbytečných plastů

Obsah balení všech sluchátek Inzone se vyznačuje vcelku jednoduchým, leč funkčním zpracováním, které v rámci environmentálního přístupu Sony neobsahuje žádné zbytečné plasty a naopak využívá recyklované materiály. Sluchátka jsou přitom velmi pečlivě zabalena, rozhodně tak během přepravy nepřijdou k újmě. V balení modelu H3 se nachází tzv. „USB AUDIO BOX“ pro možnost propojení sluchátek skrze USB-A (jinak jsou zakončena 3,5mm jackem). U modelů H7 a H9 (která jsou kompletně bezdrátová) se pak jedná o vysílač zvuku v podobě USB-A donglu, na němž se nachází tlačítko pro přepínání mezi zdrojem zvuku z PC a konzole PlayStation.

Líbilo se nám
  • environmentální balení

Konstrukční zpracování: pohodlná, i když jen plastová

Celá trojice je dostupná ve světle šedém barevném provedení s černým polstrováním náušníků a černým polstrováním samotného mostu. Kvalita zpracování i komfort při nošení je přitom naprosto bez problémů, přinejmenším u nejdražšího modelu H9, který se na našem trhu prodává za 7,5 tisíc korun, se však u konkurence setkáme i s prémiovějšími materiály, jako je třeba hliník. Zároveň je však dobré zdůraznit, že se jedná o herní sluchátka, která nebudete nosit venku, nebudou tak muset snášet drsnější zacházení v podobě častého přenášení v tašce a podobně, tudíž to za tak zásadní problém nepovažuji. Ostatně i vlajková sluchátka Sony WH-1000XM5, jimiž se řada Inzone částečně inspirovala, sází na plastovou konstrukci.

K čemu naopak nelze mít absolutně žádné výtky, to je umístění ovládacích prvků. Na levé straně se jedná o snadno nahmatatelné kolečko pro ovládání hlasitosti a tlačítko pro aktivaci ANC, režimu propouštění okolního hluku, případně ztišení mikrofonu. Ten však můžete rovněž deaktivovat jeho posunutím nahoru z pozice, kdy se nachází před ústy. Na pravé straně pak figuruje tlačítko pro vyvážení poměru zvuku samotné hry a chatu doplněné o vypínací tlačítko a další pro Bluetooth spojení.

Sluchátka jsem měl během hraní na konzoli Playstation 5 nasazena v některých případech i dvě hodiny v kuse a přestože uzavřeným sluchátkům příliš neholduji, neměl jsem nepříjemný pocit z toho, že by mě na hlavě tlačila nebo byla nějakým způsobem nepohodlná.

Líbilo se nám
  • pohodlná i během delšího používání
  • jednoduché ovládání
  • vypnutí mikrofonu jeho posunutím
Nelíbilo se nám
  • „pouze“ plastové provedení i u nejdražších H9

Propojení: mnoho možností na výběr

Jak již bylo zmíněno, u sluchátek H3 probíhá připojení skrze kabel zakončený 3,5mm jackem, což znamená, že je můžete klidně připojit i k telefonu, přímo do ovladače DualSense nebo jakéhokoliv jiného zařízení vybaveného vstupem pro 3,5mm jack. V případě modelů H7 a H9 je možné se spolehnout na zmíněný USB-A dongle, eventuálně klasické Bluetooth.

Sony Inzone H3, H7 a H9

Přenos zvuku v případě použití donglu funguje klasicky na frekvenci 2,4 GHz s extrémně nízkou latencí přenášeného signálu, propojení skrze Bluetooth se pak může hodit například pro spojení se smartphonem. V jednu chvíli tak můžete využít oba druhy připojení a během hraní hry si například skrze sluchátka vyřídit telefonní hovor, což se občas hodí. Kvalita mikrofonu je pak u všech tří modelů na špičkové úrovni, sluchátka tak klidně mohou posloužit i jako alternativa k videokonferencím.

Počítačová aplikace je velmi pěkně zpracovaná.

V souvislosti s propojení pak musím zmínit také počítačovou aplikace Inzone Hub, skrze kterou si lze upravit nastavení ekvalizéru, nastavení jednotlivých hlasitostí, dynamického rozsahu zvuku a dalších atributů. Aplikace je velmi pěkně zpracovaná a přehledná, ještě víc se mi ale líbí jednoduchost přepínání mezi zdrojem zvuku z PC a Playstationu posuvným tlačítkem na samotném donglu.

Líbilo se nám
  • praktický dongle s přepínačem
  • možnost propojení s telefonem i konzolí najednou (u H7 a H9)
  • povedená aplikace pro PC

Kvalita zvuku a výdrž: nepřátelé se budou mít na pozoru

Primárně jsem sluchátka používal s konzolí PlayStation 5 (s níž také testovaná trojice pěkně barevně ladí), nejčastěji pak vlajkový model Inzone H9. Celé trio sluchátek sází na 40mm neodymové měniče, které mají výraznější basy (díky ekvalizéru lze však zvuk přizpůsobit), což je podle mého názoru pro herní využití příhodné. Zejména při hraní akčních her si pak užijete bohaté zvukové efekty, které vám pomohou se lépe ponořit do hry. Pro prostorovější efekt je k dispozici technologie 360 Spatial Sound a sluchátka samozřejmě zvládnou zprostředkovat rovněž 3D zvuk z konzole PlayStation 5, která je pro tyto účely vybavena dedikovaným čipem.

Sony Inzone H3, H7 a H9

Kvalitou zvuku během hraní her mě Inzone sluchátka nadchla. Při plížení v The Last of Us můžete slyšet každý, jakkoliv sebemenší, ruch a rovněž rozpoznat, ze kterého místa přichází. To stejné platí i pro Returnal, kde zase budete často slýchat zvuk nejrůznějších futuristických zbraní i další speciální efekty. Se sluchátky jsem hrál také nejnovější Gran Turismo, kde si dosyta užijete projevu motorů luxusních supersportů.

V tomto ohledu rovněž zmíním ANC, které funguje pro potřeby domácího hraní velmi slušně. Nečekejte tedy stejný efekt odhlučnění jako u nejlepších sluchátek s ANC pro venkovní nošení, ovšem klasický ruch v domácnosti odruší bez problémů. Pokud jste navíc příznivci opravdu dlouhých herních seancí, potěší vás i velmi slušná výdrž. Konkrétně model H9 zvládne na jedno plné nabití až 32 hodin používání a levnější H7 dokonce až 40 hodin. V případě nejlevnějšího modelu H3 pak napájení logicky obstarává zdroj zvuku.

Líbilo se nám
  • schopné ANC
  • dlouhá výdrž
  • skvělý prostorový efekt

Zhodnocení

Nová herní sluchátka Inzone přináší hráčům vysoký komfort, dlouhou výdrž i vysoce kvalitní (prostorový) zvuk. Za praktickou lze navíc považovat i možnost (u modelů H7 a H9) propojení sluchátek například se smartphonem a zároveň s PC či PlayStationem. Menší výtku lze udělit snad jen za obyčejné plastové zpracování i u nejdražšího modelu H9, kdy konkurence dokáže nabídnout i hodnotnější materiály.

Foto: Ioannis Papadopoulos, fzone.cz

Klady
  • povedená aplikace pro PC
  • skvělé prostorové efekty
  • praktický dongle s přepínačem
  • kvalitní zvuk
  • pohodlně sedí na hlavě
Zápory
  • i nejdražší model H9 má pouze plastovou konstrukci
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze