Top 5 filmů, které Netflix v tomto roce uvedl a měli byste je vidět

zhodnocení
Top 5 filmů, které Netflix v tomto roce uvedl a měli byste je vidět
Fotografie: unsplash.com
  • Od Nového roku je dostupný film Top Gun: Maverick
  • Na prvních příčkách sledovanosti se také držely filmy Bratři a Jedeme na teambuilding
  • A snímek Sněžné bratrstvo byl natočen podle skutečné události

Netflix každý týden uvádí až neuvěřitelné množství nových filmů a seriálů a pokud u televize nesedíte celý den, není možné všechny novinky vidět. Od Nového roku uběhly už čtyři měsíce a během toho se nám naskytlo několik filmových novinek, které nezůstaly bez povšimnutí a dostaly se na přední příčky sledovanosti. Pokud jste některé z nich neviděli, doporučujeme se na ně podívat. Které to jsou?

Top Gun: Maverick

Po více jak 30 letech se původní snímek z roku 1986 dočkal pokračování. Tom Cruise jako Pete „Maverick“ Mitchell nechce přijmout žádné povýšení, jelikož by se musel vzdát létání se stíhačkami. Pracuje na výcvikovém středisku, ale jednoho dne si jej opět povolají do Top Gunu, aby vycvičil mladé letce. Ti mají za úkol zničit továrnu na obohacování uranu. Ta byla postavena i přes nesouhlas a pokud by se provoz rozjel naplno, ohrozila by celé okolí. Mezi mladými letci je ale i syn Goose, který dává Maverickovi za vinu smrt jeho otce, kterého jsme mohli vidět v prvním díle.

Jedeme na teambuilding

Česká komedie, která byla přidána teprve nedávno a drží se na prvním místě sledovanosti. Jakub Prachař jako Aleš čeká na povýšení, místo toho se mu ale dostane přeřazení na nejhorší oddělení ve firmě – call centrum. V něm dělají nejrůznější individua, se kterými se moc pracovat nedá a šéf chce navíc oddělení zrušit. Aby Aleš oddělení zachránil a zároveň si zajistil postup, slíbí, že vyhraje teambuilding, který předchozí roky pravidelně pobočka prohrávala.

Bratři

Bratři

Další český snímek, který na Netflixu zabodoval. Bratři Mašínové jsou dodnes kontroverzními postavami české historie a názory na ně se tak mohou lišit. Film vypráví jejich příběh, kdy se v čele odbojové skupiny rozhodli vzepřít tehdejší komunistické totalitě. Jejich nesouhlas však znamenal i zabití několika lidí a ohrožení jejich vlastní rodiny – zejména matky a mladší sestry. Jelikož byli členové skupiny celostátně hledaní, rozhodli se utéct do Západního Berlína. Cestu však zvládli pouze tři z nich.

Sněžné bratrstvo

Film podle skutečné události, která se odehrála v roce 1972. Ragbyový tým společně s rodinami směřoval na zápas v Chile. Letadlo ale narazilo do hory uprostřed And a pro ty, co přežili, začal holý boj o život. V mrazu bez vody a jídla se ale nedalo dlouho přežít, a tak se skupina přeživších rozhodla k činu, který jim nakonec zachránil životy – ke kanibalismu. Film trvající téměř dvě a půl hodiny vás pohltí do děje plného beznaděje. Nakonec se ale 16 přeživších dokázalo zachránit a najít pomoc.

V letu

Akční komedie a Kevinem Hartem, který jako známý zloděj Cyrus Whitaker má vždy zálusk na nějaký ten cenný kousek. Agentka Interpolu mu ale nabídne kšeft, který nemůže odmítnout. Buďto totiž půjdou celá jeho parta do vězení, nebo ukradnou půl tuny zlata, která má být využita pro teroristy. Jenže loupež musí být dokonale naplánována a musí se odehrát během letu z Londýna do Švýcarska. Neočekávejte žádnou extra zápletku, ale pokud se chcete pobavit, tento film bude dobrou volbou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze