Disney+ po vzoru Netflixu zasáhne proti sdílení hesel

Disney+ po vzoru Netflixu zasáhne proti sdílení hesel
Fotografie: unsplash.com
  • V červnu spustí omezení hesel jen do určitých zemí, od září se pak omezení rozšíří mezi všechny předplatitele
  • Disney+ od změny očekává nový nárůst předplatitelů
  • Netflix po stejném kroku zaznamenal více jak 100% nárůst registrací

Netflix minulý rok provedl zásah proti sdílení hesel a vyplatilo se – nasbíral miliony nových předplatitelů. Ke stejnému kroku se tedy nyní rozhodla i streamovací platforma Disney+. Od omezením sdílení hesel si slibuje vyšší nárůst předplatitelů a tím i příjmů. Generální ředitel Disney+ Bob Iger uvedl v rozhovoru se stanicí CNBC, že od června se začne s omezením sdílení hesel v určených zemích a od září se pak omezení rozšíří na všechny předplatitele.

V době, kdy toto opatření udělal Netflix, zaznamenal podle cnn.com více jak 100% nárůst předplatného oproti předchozím dvěma měsícům. Disney tak předpokládá, že by mohl nastat podobný scénář, jelikož je stále ve ztrátě. „Netflix je zlatý standard ve streamování. Odvedli fenomenální práci v mnoha různých směrech. Vlastně si velmi vážím toho, co dokázali. Kdybychom dokázali to, co dokázali oni, bylo by to skvělé,“ uvedl Iger.

Změnu ve sdílení hesel společnost oznámila už letos v únoru, nyní ale nabrala vize reálnou podobu. Podle theverge.com předplatitelé, jenž budou podezřelí z nesprávného sdílení hesla – tedy mimo jednu domácnost – budou vyzváni k tomu, aby si zaplatili vlastní předplatné. Druhou možností bude navýšit měsíční poplatek, který bude zahrnovat i členy mimo jednu domácnost. Cena, o jakou se předplatné zvýší, ale zatím nebyla zveřejněna.


Ačkoliv Disney+ nemá tolik předplatitelů jako Netflix, dá se očekávat, že se počet předplatitelů zvýší. Stejně jako na jiných platformách jsou zde tituly, na které se jinde nepodíváte. Patří mezi ně „Marvelovky“, série filmů Star Wars a oblíbené seriály jako je Loki, Simpsonovi nebo Ashoka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze