Turecké zemětřesení má více než 35 tisíc obětí

Turecké zemětřesení má více než 35 tisíc obětí
Fotografie: pixabay.com
  • V Turecku je nyní 31 643 obětí zemětřesení
  • Sýrie hlásí přes 4 300 mrtvých
  • Z postižené oblasti bylo evakuováno 158 tisíc lidí
  • O víkendu se záchranářům podařilo vyprostit z trosek dvouměsíční miminko

Zemětřesení v Turecku a Sýrii, od kterého uběhl už týden, si už vyžádalo více než 35 tisíc obětí. Agentura Anadolu, která přináší nejnovější informace ze zasažených oblastí, na Twitteru informovala o počtu obětí v Turecku, kterých je 31 643. V Sýrii je doposud nahlášených přes 4 300 mrtvých.


Turecký úřad pro řešení následků katastrof (AFAD) dnes oznámil, že obětí zemětřesení z 6. února je v Turecku už nejméně 31 643. Informoval také o tom, že v postižených oblastech pracuje přes 238 tisíc záchranářů a dobrovolníků, včetně necelých deseti tisíc cizinců ze sedmi desítek zemí. AFAD také uvedl, že z postižené oblasti bylo evakuováno 158 tisíc lidí.

Dnes ráno přineslo bbc.com i dobrou zprávu. Po týdnu se záchranářům podařilo z trosek vyprostit živou ženu. Podle expertů je naděje na nalezení přeživších už velmi malá, a to hlavně vzhledem k mrazivým teplotám, které v noci klesají i k mínus šesti stupňům Celsia. Mnoho lidí, kteří kvůli zemětřesení přišli o své domovy, zůstávají stále na ulicích bez střechy nad hlavou. 40letou ženu se dnes podařilo vyprostit po 170 hodinách v troskách pětipatrové budovy ve městě Islahiye v provincii Gaziantep. Rovněž o víkendu se podařilo nalézt v troskách několik přeživších, například šedesátiletou ženu ve městě Besni v provincii Adiyaman nebo dvouměsíční miminko a dvanáctiletou dívku v provincii Hatay.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze