Turecko zasáhlo další silné zemětřesení

Turecko zasáhlo další silné zemětřesení
Fotografie: unsplash.com
  • Zemětřesení si zatím vyžádalo jednu oběť
  • Turecko hlásí 69 zraněných
  • Otřes způsobil zřícení několika desítek budov

Východní Turecko zasáhlo dnes dopoledne další zemětřesení o síle 5,2 stupně Richterovy škály. Přírodní katastrofa si zatím vyžádala jeden lidský život. Zraněno je 69 osob. Podle posledních informací reuters.com si první silné zemětřesení, které zasáhlo Turecko a Sýrii 6. února 2023, vyžádalo dohromady přes 50 tisíc životů. Turecko hlásí 44 370 mrtvých a v Sýrii bylo nalezeno okolo 6 tisíc obětí.


Nejvíce zasažená je provincie Malatya, kterou postihlo i první zemětřesení. Silný otřes vycházel z hloubky 5 km a způsobil zřícení několika desítek budov. Šéf tureckého úřadu pro řešení katastrof a mimořádných událostí (AFAD) Yunus Sezer na tiskové konferenci uvedl, že pátrací a záchranné týmy byly rozmístěny v pěti budovách.

První zemětřesení zasáhlo Turecko a Sýrii 6. února, kdy během pár hodin oblast zaznamenala dva silné otřesy o síle 7,7 a 7,6 stupňů. Od té doby země zaznamenaly tisíce dalších menších otřesů. Minulý týden v pondělí oblast zasáhlo další silné zemětřesení, tentokrát o síle 6,3 stupně, při kterém zahynulo v Turecku 6 lidí a 294 jich bylo zraněno. V Sýrii bylo nahlášeno 470 zraněných.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze