Umělá inteligence umí na fotografiích svlékat ženy

Umělá inteligence umí na fotografiích svlékat ženy
  • Strojové učení analyzuje snímek a snaží se ho propojit s databází fotografií nahých žen
  • I když jsou výsledky spíše úsměvné, naznačený vývoj je alarmující

Když slyšíme o umělé inteligenci, obvykle to bývá v souvislosti s vědeckými projekty a průmyslem. Jenže principy strojového učení pronikají i do takových oblastí jako hudba nebo fotografování. A právě o fotografie jde i v humorném a lehce kontroverzním programu nazvaném Deep Nude.

Program překvapivě nefunguje jako mobilní aplikace, ale jako klasický program pro Windows nebo Linux. Stáhnout si jej můžete na stránkách tvůrců. Po stažení a rozbalení 150MB balíčku je potřeba ještě dotáhnout 2,1 GB dat knihoven. Pak postačí aplikaci předhodit nějakou fotku ženy, počkat zhruba 30 až 60 sekund a umělá inteligence ji pro vás vysvleče. Ve zkušební verzi je nutné přetrpět velký vodoznak.

DeepNude

Výsledky se mohou lišit podle kvality předlohy. Nejlépe pracují s těmi fotografiemi, kde je hodně odhalené kůže. A jak to celé funguje? Projekt vznikl na univerzitě Berkley a má stejný princip jako jiné projekty využívající strojové učení. Tento analyzoval asi 10 tisíc fotografií nahých žen a pomocí jednoduchých úprav se je snaží zkombinovat s předloženou fotografií. I když jsou zatím výsledky spíše zábavné, můžeme se těšit na novou éru deep faků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze