Uživatelé Apple Pay budou moci nakupovat pouhým naskenováním NFC štítku

Uživatelé Apple Pay budou moci nakupovat pouhým naskenováním NFC štítku
  • Díky NFC nálepkám se budou moci zákazníci rovněž přihlásit k věrnostním programům
  • Novinka byla oznámena na konferenci TRANSACT viceprezidentkou služby Apple Pay

Apple pracuje na nové funkci pro uživatele služby Apple Pay, kteří nyní budou moci provádět platby pouhým naskenováním NFC štítku. Pro prodejce to znamená, že již nebudou muset investovat do klasických platebních terminálů a uživatelé služby si zase nebudou muset stahovat aplikace třetích stran před nákupem. Viceprezidentka služby Apple Pay Jennifer Bailey novinku oznámila na konferenci TRANSACT v Las Vegas, která se zaměřuje na vše spojené s mobilními platbami. Mezi několik prvních partnerů patří startup Bird zabývající se půjčováním elektrických koloběžek, obchod s oblečením Bonobos či parkovací automaty společnosti PayByPhone.

V případě obchodu Bonobos uživatelé najdou NFC nálepky přímo na stojanech s oblečením. Aby si produkt zakoupili, bude jim stačit jednoduše přiložit smartphone k NFC nálepce. Obdobně bude realizace finančních transakcí probíhat i u služby Bird nebo parkovacích automatů. Novinka bude spuštěna později tohoto roku a Apple o ní pravděpodobně prozradí víc na blížící se konferenci WWDC, která se odehraje začátkem června.

Podle NFC World pracují na implementaci NCF nálepek i další společnosti, jako je například Caribou Coffee, Panera Bread nebo Yogurtland. Díky NFC nálepkám se budou moci zákazníci rovněž přihlásit k věrnostním programům.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze