V Chorvatsku začal platit zákaz používání kufrů na kolečkách

V Chorvatsku začal platit zákaz používání kufrů na kolečkách
Fotografie: unsplash.com
  • V Dubrovníku je zakázáno vozit kufr na kolečkách, musíte ho nosit v ruce
  • Město tak bojuje proti nadměrnému hluku
  • Na jednoho místního obyvatele připadá 36 turistů

V jednom z chorvatských měst začal starosta Mato Franković bojovat proti nadměrnému hluku, který začal vadit místním obyvatelům. Konkrétně se jedná o město Dubrovník, kde začala platit série opatření. Jedním z nich je právě zákaz kufrů na kolečkách.


Podle express.co.uk si místní obyvatelé údajně stěžovali, že je uprostřed noci probouzejí zvuky turistů, kteří se s kufry na kolečkách procházeli po ulicích. „Opatření s okamžitou platností: od letošního léta budou turisté povinni nosit své kufry v rukou, nikoliv je tahat na kolečkách,“ uvedl starosta. Od listopadu se město chystá zavést také speciální úschovny zavazadel, kam si turisté odloží své kufry a tašky, než vstoupí do města. Pohyb po městě se zavazadly bude zakázán.

„Kufry se budou nechávat ve skříňkách a my je za poplatek odvezeme na adresu ubytování. To je teprve začátek, konečným cílem je vytvořit logistické centrum v rámci letiště, po jehož vybudování budou všechna zavazadla doručena přímo do místa ubytování,“ uvedl Mato Franković v rozhovoru pro jutarnji.hr.

Dubrovník se rychle stal jedním z nejlidnatějších evropských měst, kde na jednoho místního obyvatele připadá 36 turistů. Nárůst počtu návštěvníků vede k přelidnění, dopravním zácpám a prudkému růstu cen nemovitostí. Turisty zaujmou staré hradby okolo města a fanouškům Hry o trůny město nabídne místa, kde se tento seriál natáčel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze