Vybíráte dovolenou? Poradíme vám, na co si dát pozor

Vybíráte dovolenou? Poradíme vám, na co si dát pozor
Fotografie: unsplash.com
  • Pokud jedete přes CK, dobře si ji ověřte
  • Místo zvolte podle typu dovolené, na kterou se chystáte vyrazit
  • Přečtěte si recenze na ubytování, kam chcete jet

Na dovolenou se těší každý z nás. Ať už je vaše vysněná dovolená o odpočinku u vody, nebo chození po horách, je potřeba si dobře vybrat – jak místo, tak ubytování a případně i cestovní kancelář. Nikdo nechce chodit k moři kilometr anebo naopak bydlet daleko od památek, které chcete v rámci dovolené navštívit. Důležité je i zaměřit se na typ hotelu a co nabízí. Podle kterých kritérií a informací tedy dovolenou vybírat?

Jedete přes CK? Prověřte si ji

Cestovní kanceláře většinou volíme, pokud chceme do zahraničí a nic neřešit. V CK si vybereme daný zájezd, zaplatíme a máme v jednom dopravu, ubytování a případně i stravu a pojištění. U nás najdeme hned několik větších CK, které fungují dlouhá léta, je tak bezpečné u nich nakupovat. Pokud si ale zájezd vyberete u menší firmy, určitě na internetu zkontrolujte recenze, jak byli zákazníci spokojeni s nákupem dovolené i jaká byla komunikace samotné CK v případě problému. Pokud nenajdete dostatečné množství recenzí, poohlédněte se po jiné společnosti, kde budete mít větší jistotu.

Hledejte ubytování podle typu dovolené, kterou chcete

Určitě víte, zda se vaše dovolená má ubírat směrem k horám, památkám, nebo bude o moři. Určitě je ale dobré přemýšlet i trošku dál. Podle focusedtravels.com je potřeba zvážit, zda budete chtít trávit dovolenou na pláži, nákupy po městech, ježděním po památkách nebo v přírodě. Tyto faktory ovlivňují místo ubytování. Pokud chcete klid, vybírejte menší hotely, případně bungalovy nebo se zaměřte na hotely pouze pro dospělé. Máte děti? Vybírejte hotel s animátory, dětským hřištěm či bazénkem. Chcete procestovat co nejvíce míst? Hledejte hotel ve větších městech, kde je lepší dopravní infrastruktura nebo si můžete zapůjčit auto.

Vybrali jste ubytování? Pročtěte si recenze

Recenze nám poví hodně o místě, kam chceme jet. Hledejte co nejnovější recenze a co nejvíce podrobné. Podle thetravel.com je nejlepší vyhledávat recenze, které nejsou starší jak rok, aby byly relevantní. Pokud je totiž stará třeba pět let, mohlo se od té doby ledacos změnit, a to od vybavení až po personál. V případě, že jste vybrali hotel přes CK, najděte si hotel i na jiných stránkách, kde najdete více fotografií i recenzí. A nebojte se filtrovat mezi nejlepšími a nejhoršími recenzemi, můžete tak porovnat spokojené a nespokojené zákazníky a utvořit si celkový pohled na ubytování.

Pozor na popis vzdáleností

Chcete hotel přímo u pláže? Pak je potřeba vyfiltrovat pouze tyto nabídky a můžete počítat s tím, že na pláž je to pár metrů. Pokud ale najdete hotel, u kterého se píše, že je pláž vzdálená 300 metrů, nemusí to odpovídat realitě. Prakticky veškeré cestovní kanceláře uvádějí tuto vzdálenost vzdušnou čarou, a tak se vzdálenost pěšky může klidně zdvojnásobit. Je tedy lepší si místo najít na mapě a zjistit opravdovou vzdálenost, kterou budete muset k pláži dojít.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze