V Mariupolu se šíří cholera. Město bylo uzavřeno do karantény

V Mariupolu se šíří cholera. Město bylo uzavřeno do karantény
Fotografie: unsplash.com
  • V celém městě se hromadí odpadky a mrtvá těla
  • V Mariupolu je také nedostatek pitné vody
  • Cholera může člověka zabít během pár hodin, pokud se včas neléčí

Ukrajinské město, které je neustále bombardováno ruskými vojáky, nyní pravděpodobně čelí smrtelné epidemii cholery. Poradce starosty okupovaného přístavního města uvedl, že je nedostatek pitné vody. V celém městě se navíc hromadí odpadky a mrtvá těla, což riziko propuknutí epidemie cholery zvyšuje.


Slovo cholera nepřichází od nás, ale ozývá se po celém městě,“ uvedl poradce starosty Petr Andrjuščenko. Ruské úřady už město uzavřely a zavedly karanténu. „Situace je opravdu hodně nebezpečná,“ dodal poradce. Petr Andrjuščenko doufá, že Rusové pustí do města epidemiologické odborníky, aby mohli situaci kontrolovat. O celé situaci už ví i Světová zdravotnická organizace (WHO), podle které může cholera zabít člověka během několika hodin, pokud se včas neléčí.

Městská rada Mariupolu tento týden uvedla, že se město doslova topí v odpadcích. Letní vedra urychlila rozklad tisíců mrtvol pod sutinami, což problém ještě zhoršilo. Podle nbcnews.com WHO už před měsícem varovala před hrozbou propuknutí infekčních chorob v Mariupolu. Odpadní a pitná voda se mísí. To vytváří velké nebezpečí pro vznik mnoha infekčních onemocnění, včetně cholery.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze