Humři jsou v mnoha oblastech oblíbená kulinářská pochoutka. Její osud je však ohrožen. Překvapivě ne kvůli úbytku humrů v přírodě, ale kvůli způsobu jejich přípravy. Správný postup totiž vyžaduje, aby byli vařeni za živa, což se nelíbí spolkům na ochranu zvířat, který takový způsob usmrcení považují za nehumánní. Vědci se tak musejí připravit na alternativu, že zákony na ochranu zvířat začnou vyžadovat snížení jejich utrpení. Nápad vystavit humry účinkům marihuany zní bizarně, ale jak popisuje eurekalert.org, tento experiment se skutečně odehrál na univerzitě v San Diegu. Vědci při něm vycházeli ze staršího podobného pokusu na krysách, který ukazoval, že by THC mohlo blokovat přenos signálů bolesti.
V tomto případě byli humři nejdříve vystaveni výparům vzniklým zahřáním marihuany, a to po dobu jedné hodiny. Část z nich pak putovala na pitvu, která měla zjistit, kolik účinné látky se jim dostalo do těla. Další pak pak putovali na 15 sekund do vodních lázní o teplotě 40 až 48 °C a byla sledována jejich reakce. Výsledky experimentu jsou však smíšené. I když THC ovlivnilo chování korýšů, nijak nesnížilo jejich schopnost vnímat teplotu vody – čím byla vyšší, tím víc se snažili dostat z jejího dosahu. I když to podle vědců neznamená, že nutně musejí cítit bolest, tato metoda se do běžné praxe nejspíše nedostane.