Víme, kdy bude nový Black Panther uveden na Disney+

Víme, kdy bude nový Black Panther uveden na Disney+
Fotografie: Marvel
  • Black Panther: Wakanda nechť žije bude na Disney+ dostupný od 1. února 2023
  • Od svého uvedení do kin film celosvětově vydělal přes 820 milionů dolarů
  • Nový Black Panther bude v pořadí 27. filmem Marvel Cinematic Universe, který bude dostupný na Disney+
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Fanoušci Marvelu se mohou začít radovat. Snímek Black Panther: Wakanda nechť žije (Black Panther: Wakanda Forever) bude na Disney+ dostupný už brzy. Prvotní zprávy naznačovaly, že by film mohl být dostupný už 20. ledna 2023. Ukázalo se ale, že bylo předčasně oznámeno špatné datum. Disney+ uvedlo, že snímek Black Panther: Wakanda nechť žije bude mít premiéru na Disney+ 1. února 2023.

Další marvelovka, kterou natočil režisér Ryan Coogler, v kinech od svého uvedení celosvětově vydělala přes 820 milionů dolarů (18,5 miliardy korun). Black Panther: Wakanda nechť žije bude v pořadí 27. filmem Marvel Cinematic Universe, který bude dostupný na streamovací platformě Disney+. Diváci se tak mohou na tuto novinku podívat jen pár dní před uvedení snímku Ant-Man a Wasp: Quantumania do kin. Ten by měl mít premiéru 16. února 2023.


Black Panther: Wakanda nechť žije získal převážně pozitivní recenze od kritiků, z nichž mnozí chválili skvělé výkony herců, emocemi nadupaný děj a skvělé vykreslení fiktivního světa. Cílem tvůrců filmu bylo posunout Marvel Cinematic Universe zase o něco dál a zároveň vzdát poctu herci Chadwicku Bosemanovi, který hrál krále T'Challu. Herec v srpnu roku 2020 prohrál boj s rakovinou. Mnoho fanoušků po jeho smrti chtělo, aby tvůrci našli nového krále T'Challu, roli přeobsadili a zajistili, že Black Panther bude žít dál i v budoucích filmech. Tvůrci se ale rozhodli jinak. Snímek natočili bez této postavy a vybrali nového Black Panthera.

Tím se stala herečka Letitia Wright, která hraje královu sestru Shuri. Toto rozhodnutí bylo podle režiséra ovlivněno také názorem právě Chadwicka Bosemana. „Přemýšlel jsem a vzpomněl jsem si na rozhovory, které jsme s Chadwickem o Letiti vedli. Viděl jsem také tu chemii, která mezi nimi byla při společném čtení scénáře. Skvěle to mezi nimi fungovalo a já si uvědomil, že bychom možná mohli postavit film na její postavě,“ uvedl režisér pro cbr.com.

Snímek Black Panther: Wakanda nechť žije byl uveden do kin 10. listopadu 2022 a ve vybraných kinech je stále ke zhlédnutí. Pokud se ale na chcete raději podívat z pohodlí vašeho domova, už 1. února budete mít tu možnost díky Disney+.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze