Dojemná pocta Chadwicku Bosemanovi

Takový je Black Panther: Wakanda nechť žije
Dojemná pocta Chadwicku Bosemanovi
Fotografie: Marvel
  • Snímek Black Panther: Wakanda nechť žije měl premiéru 10. listopadu 2022
  • Poté, co Chadwick Boseman zemřel, se tvůrci rozhodli herce nenahrazovat

Už to bude pár let, co Marvel oznámil, že se bude natáčet pokračování snímku Black Panther. O tom, že přijde pokračování nikdo nepochyboval. První díl v hlavní roli s Chadwickem Bosemanem sklidil velký úspěch. Ale poté, co herec prohrál čtyřletý boj s rakovinou a v srpnu 2020 zemřel, nikdo nevěděl, co bude s Black Pantherem dál. Tvůrci uvažovali, zda hlavního herce nahradit někým novým a v natáčení pokračovat, nebo začít od začátku bez něj. Nakonec se rozhodli herce nenahrazovat a film přetočit. A myslím, že udělali to nejlepší rozhodnutí, které mohli.


Pozor, spoiler!


Celý film začíná pokusem o záchranu života krále T’Chally (Chadwick Boseman), kdy se jeho sestra Shuri (Letitia Wright) snaží vymyslet cokoliv, aby neumřel. To se jí bohužel nepovede a její matka královna Ramonda (Angela Bassett) jí přijde říct, že Black Panther zemřel. Následně proběhne velmi dojemný pohřeb, kterým tvůrci nádherně uctili Chadwickovu památku. Nesmíme zapomenout ani na klasické logo Marvelu, které se objevuje na začátku filmů. Tentokrát jsme mohli vidět několik scén s Chadwickem Bosemanem, které ale nedoprovázela žádná hudba. Diváci tak mohli držet minutu ticha.

Poté se celý děj posunul o rok dopředu, kdy královna Ramonda musí před ostatními světovými mocnostmi bránit Wakanku a v ní ukryté vibranium. Všichni obyvatelé Wakandy ale i po roce stále truchlí nad smrtí svého krále a ztrátou Black Panthera. Ukáže se ale, že Wakanda není jediným místem na planetě, kde se vibranium ukrývá. Vibranium má i Namor (Tenoch Huerta), nový záporák, který zajme nejen Shuri, ale také Riri Williamsovou (Ironheart). Riri je chytrá jako býval Tony Stark, kterého nám bude tato nová postava připomínat. Ramonda si neví rady, a tak navštíví Nakii (Lupita Nyong'o), která z Wakandy odešla. Nakia byla láskou krále T’Chally. Nakonec se rozhodne Ramondě pomoci a Shuri i s Riri zachrání a přivede domů.


Následně se už vše začne schylovat k velké závěrečné bitvě. Jak ale Wakanďané bez Black Panthera porazí někoho, kdo je také vyzbrojen vibraniem a navíc je téměř neporazitelný? Budou muset Black Panthera přivést zpět k životu. A kdo to dokáže líp než chytrá Shuri? Ano, právě ona se stane novým Black Pantherem. A společně s Ironheart a armádou Wakanďanů bude bojovat proti Namorovi. Velkolepý a dlouhý boj nakonec skončí vítězstvím Wakandy a mírem mezi Namorem a princeznou Shuri.

Tento dojemný příběh uzavírá jedna potitulková scéna, která ve vás nechá ještě dlouho po filmu velmi emotivní stopu. Více prozrazovat nebudeme, nenechte si snímek ujít a běžte do kina. Dohromady vás čekají 2 hodiny a 41 minut sledování. Věřte ale, že se ani na jedinou chvíli nudit nebudete. Zmínit musíme také soundtrack k filmu, který je úžasný. Písničky scény dokonale podtrhují. Všechny jsem si je znovu pustila i po zhlédnutí filmu a celý soundtrack jsem zařadila mezi mé nové oblíbené písničky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze