Marvel Cinematic Universe – třetí fáze

To nejlepší z Disney+
Marvel Cinematic Universe – třetí fáze
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme, jaké snímky nabízí třetí fáze Marvel Cinematic Universe
  • Ve třetí fázi Marvel představil Spider-Mana, Doktora Strange nebo Black Panthera
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Marvel Studio se rozhodlo rozdělovat svoje filmy do jednotlivých fází. Disney+ je má v nabídce všechny. Příští měsíc uvede v kinech první snímek, který bude patřit do fáze páté. Proto jsme se rozhodli, že je správný čas podívat se na ty předchozí a vybrat z nich to nejlepší. Dnes se podíváme na to nejlepší ze třetí fáze.

Spider-Man: Homecoming

Akční sci-fi, které natočil režisér Jon Watts podle komiksů Stana Leeho a Stevea Ditka. Režisér se také podílel na psaní scénáře. Jedná se o 16. celovečerní snímek filmové série Marvel Cinematic Universe. V hlavní roli se představil Tom Holland. Dále ve filmu hrají Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya a další. Snímek získal převážně kladné hodnocení od kritiků i diváků. V Česku Spider-Man: Homecoming přišel do kin 6. července 2017.

Začátek snímku nás vrací zpět do událostí z filmu Captain America: Občanská válka, kdy jsme se se Spider-Manem (Peterem Parkerem) setkali poprvé. Po bitvě mezi Iron-Manem a Kapitánem Americkou se má Peter Parker vrátit zpět ke svému normálnímu životu a čekat až přijde další mise. Čas utíká a nic zajímavého se v jeho životě neděje. Peter se ale chce více věnovat své nové roli než škole a normálnímu životu. Proto postupně ukončí všechny školní aktivity.

Jednoho dne narazí na skupinu zlodějů, kteří vykrádají bankomat. Jejich zbraně ale nejsou obyčejné, omezují jeho schopnosti. V tu chvíli vůbec netuší, že se zamotal do něčeho mnohem většího. Zajme ho padouch Vulture a bez pomoci Iron-Mana málem umře. Poté co Vulture odhalí pravou identitu Spider-Mana, nenechá Petera na pokoji. Peter se společně se svým nejlepším přítelem Nedem rozhodnou Vultura dopadnout.

Zajímavosti

  • Tom Holland si nechal na chodidlo vytetovat pavouka poté, co byl do role Spider-Mana obsazen.
  • Marisa Tomei, která hraje tetu May, je nejmladší představitelkou této role. V době natáčení jí je 50 let. Jejím předchůdkyním Rosemary Harris a Sally Field totiž v době natáčení bylo 70 a 65 let.

Spider-Man je můj druhý nejoblíbenější Avenger hned po Iron-Manovi. Musím říct, že ze všech dosud natočených Spider-Manů mě verze s Tomem Hollandem baví nejvíc. A navíc se v tomto díle několikrát objeví i Tony Stark.

Black Panther

Dobrodružné sci-fi, které bylo natočeno na motivy stejnojmenné postavy od Marvel Comics. Režisérem snímku je Ryan Coogler, který společně s Joem Robertem Colem napsal scénář. Black Panther je 18. celovečerním filmem od Marvel Cinematic Universe. V hlavních rolích se představili Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassettová, Forest Whitaker a Andy Serkis. Snímek byl nominován na sedm Oscarů, z nichž tři získal, a to za Nejlepší hudbu, Nejlepší výpravu a Nejlepší kostýmy. Black Panther také získal velmi kladné hodnocení od kritiků. V Česku měl premiéru 15. února 2018.

Wakanda je území na africkém kontinentu, na které před dávnými časy spadl meteorit. Ten obsahoval unikátní kov vibranium. Během války pěti kmenů, které bojovaly o Wakandu, jeden bojovník snědl květinu, která vibranium obsahovala. Díky tomu se stal silnější a odolnější – první Black Panther. Díky vibraniu se území Wakandy stalo vyspělejší a pokročilejší než celý zbytek světa, který měl Wakandu za zemi třetího světa.

V současné době po smrti krále T'Chaky má na trůn nastoupit jeho syn T'Challa. Ten musí projít těžkou zkouškou, než se může stát právoplatným Black Pantherem. Ta je ale oproti nadcházejícím událostem jen procházkou v růžové zahradě. T'Challa bude muset ochránit nejenom Wakandu, ale i celý svět, a to se mu díky síle Black Panthera nakonec podaří.

Zajímavosti

  • První zmínky o natočení snímku o Black Pantherovi přišly už v roce 1992.
  • Chadwicka Bosemana v žádné kaskadérské ani bojové scéně nenahradil dublér. Všechny natočil sám.
  • Domorodý jazyk, kterým mluví Wakanďané, je skutečný. Jedná se o Xhoštinu a používá se v Jihoafrické republice a v Zimbabwe.

Chadwick Boseman bude navždy vzpomínán jako skvělý herec. Black Panther by bez něj nebyl tím, čím je. Wakanda je úžasný svět, který ctí své tradice, ale dokáže je propojit s těmi nejmodernějšími technologiemi, a to je něco, co jsme ještě neviděli. Celý koncept doplňují úžasní herci, kteří své role ztvárnili perfektně. Nemám, co vytknout.

Doktor Strange (Doctor Strange)

Dobrodružný fantasy film Doktor Strange natočil režisér Scott Derrickson podle komiksů se stejnojmennou postavou od Marvel Comics. Režisér se podílel také na psaní scénáře. V hlavní roli se představil Benedict Cumberbatch. Dále ve snímku hrají Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton a další. Jedná se o 14. celovečerní snímek od Marvel Cinematic Universe. Snímek byl nominován na mnoho různých cen a některé také získal. Sklidil také převážně kladné hodnocení od diváků a kritiků. V Česku přišel do kin 27. října 2016.

Steven Strange je velice úspěšný a bohatý neurochirurg. Je ale také velice arogantní a podle něj i neomylný. Při ošklivé autonehodě se vážně zraní a poraní si ruce tak, že už v životě nebude moct operovat. Jeho kolegyně a přítelkyně Christine Palmerová se mu snaží se vším pomoci. On je ale tak zaslepený touhou uzdravit se, že ji nakonec od sebe odežene. Nikdo není schopný jeho ruce uzdravit. Setká se s paraplegikem, který jako by v životě ochrnutý nebyl a chce vědět, jak se uzdravil. Řekne Stevovi o místě zvaném Kamar-Taj, které se nachází v Nepálu. Steve se tam okamžitě vydá.

Když dorazí na místo, myslí si, že je v nějakém chrámu uzdravení. Setká se s Prastarou, ale je hodně skeptický k informacím, které mu prozradí. Nakonec ho nechá nahlédnout do rozšířené dimenze a on ji prosí, aby ho učila. Steve je velice pilný student a brzy se naučí mnoho magických schopností. To ale ještě netuší, že ho čeká boj s Kaeciliem, který před časem ukradl několik stránek z pradávného mystického svazku, chce zničit londýnskou Svatyni, a tím oslabit pozemskou ochranu.

Zajímavosti

  • Postavu Wonga hraje herec se stejným příjmením, Benedict Wong.
  • Steven Strange nosí švýcarské hodinky Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual, které stojí okolo 700 tisíc korun.
  • Plány na film o Doktoru Strangeovi se poprvé objevily už v polovině 80. let 20. století.

Další skvělý snímek. Drží si skvělou energii od začátku až do konce. Benedict Cumberbatch ztvárnil tuto roli skvěle. Ještě lépe se ale svého úkolu zhostila Tilda Swinton.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze