Virtuální realita pro PlayStation 5 představí hned několik zajímavých vylepšeních

Virtuální realita pro PlayStation 5 představí hned několik zajímavých vylepšeních
Fotografie: Petr Vojtěch, fZone.cz
  • Sony hráčům slibuje vyšší rozlišení i širší zorné pole
  • Přesnější má být také rozpoznávání pohybů hráče
  • Sada pro VR bude ke konzoli připojena pomocí jediného kabelu

Během představení nového PlayStationu 5 jsme se bohužel nedozvěděli žádné informace o „next-gen“ virtuální realitě, což však neznamená, že na ní Sony usilovně nepracuje. Skrze oficiální PlayStation blog nyní japonský výrobce potvrdil vývoj nové VR sestavy určené pro PlayStation 5.

Sony hráčům slibuje širší zorné pole i vyšší rozlišení – oba prvky mají hráčům napomoct se ještě více ponořit do virtuálního světa a maximálně si užít hru. K dalším vylepšením se řadí také citlivější rozpoznávání pohybu nebo připojení ke konzoli PlayStation 5 pomocí jediného kabelu.

Nový ovladač pro virtuální realitu má obsahovat funkce z DualSense. Těšit se tedy pravděpodobně můžeme na špičkovou haptickou odezvu, která na nás udělala velký dojem v našem článku se zhodnocením několikadenního používání PlayStationu 5.

Jedinou smutnou zprávou je fakt, že se nového VR nedočkáme letos. Na druhou stranu je pravda, že se k většině hráčů zatím nedostal ani PlayStation 5 kvůli obrovské poptávce a omezeným dodávkám hardwarových komponent.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze