Víte, jak zní váš oblíbený hamburger z McDonald's? Neuvěříte vlastním uším

Víte, jak zní váš oblíbený hamburger z McDonald's? Neuvěříte vlastním uším
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Hudební nástroje nahradí ingredience z McDonald's
  • Ty rozezní Playtron od výrobce Playtronica

Vsadíme se, že ať už navštěvujete McDonald's „za odměnu“, nebo se jedná o pravidelný týdenní rituál (frekvenci změňte dle potřeby), jistě nevíte, jak vlastně váš oblíbený hamburger zní? Že jsme se zbláznili? Kdepak, to nám jen do redakce přišel „na test“ Playtron, pár žemlí, rajčat a cibule.

Nejlepší představu o tom, co lze s MIDI ovladače Playtron „zahrát“, získáte po zhlédnutí nového klipu přímo z dílny McDonald's. Ani my jsme však pochopitelně neodolali pokušení si zahrát na žemli či rajče. Playtron přitom funguje na jednoduchém principu vodivosti a pomocí přirozeně se nacházející elektřiny v lidském těle tak rozezní klidně i suroviny, na které byste běžně nehráli, ale okamžitě je snědli. Hrát lze však i na různé další předměty, viz naše video.

Pokud se i vy rozhodnete si pořídit Playtron, stačí jej připojit k počítači přiloženým šedým kabelem a následně vyhledat knihovnu zvuků (například na playtronica.com), poté jiným kabelem uzemnit Playtroniku přicvaknutím jedné svorky přímo na ni a druhé svorky k „McBulce“. Další zeleninu stačí připojit obdobným způsobem, tentokrát je však nutné zvolit jiný než uzemňovací otvor na destičce. Následně stačí podržet ruku na bulce a druhou rukou se dotýkat zeleniny, která tak začnu vyluzovat tóny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze