Vysavač a mop si spolu povídají, aby byl úklid efektivnější

Vysavač a mop si spolu povídají, aby byl úklid efektivnější
  • Mop a vysavač se dají ovládat aplikací
  • Poznají, že jste doma, a nepletou se do cesty
  • Celá sada stojí v přepočtu přes 50 tisíc korun

Robotický vysavač, který se vyzná ve vaší domácnosti a splňuje nějaké minimální nároky na samostatnost, dnes už asi nikoho nepřekvapí. Jestli jste si někdy kladli otázku, kam dál lze vývoj v této oblasti domácí elektroniky posunout, společnost iRobot pro vás má odpověď. Na veletrhu Computex představila hned dvojici domácích „uklízečů“ – vysavač zde doplňuje mop. A nejsou to jen dva nezávislé výrobky prodávané v sadě, ale jsou vzájemně propojené tak, aby byla jejich činnost co nejefektivnější.

Začněme vysavačem s označením Roomba s9+. Ten je vybaven optickým senzorem, který každou sekundu snímá 230 tisíc bodů. Tím pádem je schopen vytvořit podrobnou mapu vašeho domova včetně údajů o tom, kde všude už byl a kde je potřeba ještě vysávat. Nevadí mu zvířecí chlupy a sám si vyprazdňuje koš. Jeho parťákem je Braava jet m6. Tento automatický mop je vybaven ochranou před postříkáním zdí a nábytku. Také rozpozná různé povrchy, a tak se nesnaží vytírat koberce.

Nejzajímavější je ale vzájemné propojení přes Wi-Fi a aplikaci v chytrém telefonu. Mop s vysavačem poznají, kdy jste doma, a nepletou se vám do cesty. Také se umí domluvit na společném úklidu, což by mělo v praxi vypadat tak, že vysátou místnost okamžitě obsadí mop.

Asi tušíte, že něco takového nebude levné. Dvojice přístrojů se dá již objednat na irobot.com a dohromady přijdou na 1 800 dolarů, tedy asi 50 tisíc korun po započtení daně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze