Vyzkoušeli jsme otočnou televizi Samsung The Sero. Co umí a kolik bude stát?

Vyzkoušeli jsme otočnou televizi Samsung The Sero. Co umí a kolik bude stát?
Fotografie: samsung.com
  • The Sero je ideální pro prohlížení obsahu přímo z vašeho telefonu
  • Nabízí rychlé spárování přes NFC i špičkový obraz
  • Podívali jsme se rovněž na vylepšené modely The Frame a The Serif

Samsung nám dnes oficiálně představil novinky z portfolia chytrých televizorů. U dvou modelů se jedná o mírně inovované televizory, které známe již z předchozího roku, v případě The Sero pak o naprostou novinku na českém trhu (The Sero si redakce fzone.cz prohlédla již na veletrhu CES v Las Vegas).

The Sero

Začněme televizorem, který připomíná klasický nástěnný obraz, s označením The Frame (4.0). Nově jej kromě uhlopříček 43, 49, 55 a 65 palců seženete také ve velikosti 75 palců či 32 palců s dostupnou cenou necelých 15 tisíc korun. Tento stylový doplněk každého interiéru lze zavěsit na zeď, v případě 32" varianty i na výšku. Televizor pak můžete libovolně upravit pomocí výměnných (magnetických) rámečků nabízených v několika barvách. Pokud vás zajímá, jak se The Frame povedl a uvažujete o jeho koupi, rozhodně si přečtěte naši podrobnou recenzi. V brzké budoucnosti si na televizoru budete moci zobrazit také snímky z prestižní soutěže Czech Press Photo.

Neméně zajímavý je model The Serif 3.0, který je dodáván se stylovými nohami, tudíž uživatelé nemusí řešit zavěšení na zeď nebo stolek, na který by televizi položili. The Serif mimochodem získal své pojmenování podle bočního profilu, jenž připomíná (patkové) písmeno „I“. Televizor je vybaven QLED panelem ve variantách 43, 49 a 55 palců a disponuje také technologií NFC pro rychlé spárování s telefonem.

The Frame

Naprostou novinkou, která uchvátila naši pozornost, je model The Sero, jenž lze otáčet o 90 stupňů. Tuto zajímavou funkci automatického otáčení využijete zejména při zrcadlení obsahu ze smartphonu. Pokud vlastníte Samsung telefon, The Sero zvládne automaticky zaregistrovat překlopení telefonu a podle toho natočit obrazovku do vertikální/horizontální polohy. Stejně tak nechybí rychlé spárování skrze NFC. Během živé prezentace jsme se mohli podívat a vyzkoušet si, jak svižně se obrazovka otáčí a také si prohlédnout, jak na televizoru vypadá prohlížení Facebooku, Instagramu nebo TikToku. V tomto ohledu dodejme, že podle výrobce otáčecí mechanismus vydrží minimálně deset let při deseti otočeních za den.

The Sero a The Serif

Televizor je navíc vybaven 4.1 reproduktory o výkonu 60 W, takže nabídne i solidní zvukový zážitek. Díky kolečkům, které lze k The Sero připojit, se nabízí další zajímavá využití. V případě svatebního salonu si tak může nevěsta prohlédnout na ní vyfocené šaty (ve vertikálním režimu). Model The Sero (Samsung QE43LS05T) bude dostupný na českém trhu v úhlopříčce 43" (109 cm) za maloobchodní doporučenou cenu 39 990 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze