Xiaomi vybírá peníze na domácí sterilizátor hůlek

Xiaomi vybírá peníze na domácí sterilizátor hůlek
  • Slouží zejména pro ty dřevěné, které drží vlhkost a množí se v nich bakterie
  • Ke sterilizaci používá UV záření, které slibuje zničit 98 % všech bakterií

Pro Evropany, kteří používají hlavně příbor, se to bude zdát nepochopitelné. Ale ve východní Asii jsou hůlky hlavním nástrojem ke konzumaci pokrmů. Tento způsob dopravy stravy do úst pochází z Číny a věří se, že je více jak tisíc let starý. Hůlky se vyrábějí ze všech možných materiálů: ze dřeva, bambusu, plastu a také slonoviny nebo zlata. Zatímco u některých materiálů není jejich mytí problém, dřevo a další materiály do sebe natahují vlhkost, ve které se pak mohou množit baterie. A zatímco restaurace používají drahé průmyslové sterilizátory, Xiaomi se tuto možnost snaží dostat i do domácností za velmi příznivou cenu.

Xiaomi Smart Chopsticks

Na crowdfundingovém portálu xiaomiyoupin.com tak najdeme projekt na domácí sterilizátor pro dvacet párů hůlek. Krabice s minimalistickým designem pojme dvacet párů hůlek, které pak ošetří pomocí UV záření. To slibuje zničit 98 % všech bakterií, včetně E. coli nebo stafylokoka, které se nejčastěji podílejí na zažívacích problémech.

Xiaomi Smart Chopsticks

Zařízení o rozměrech 344 × 87 × 68 mm je připraveno pro montáž na zeď a jeho spotřeba činí 4 W. Cena v kampani byla stanovena na 14 dolarů (asi 380 Kč s DPH) a celý projekt spěje do své finální fáze, protože první dodávky nastanou už v srpnu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze