Dokument o temném zákoutí TikToku a drama s Benedictem Cumberbatchem

Novinky pro tento týden na Netflixu a Max
Dokument o temném zákoutí TikToku a drama s Benedictem Cumberbatchem
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Max nabízí poslední díl seriálu Sympatizant
  • Netflix přinese tento týden dokument o TikTokové sektě i seriál Eric
  • V nabídce bude také sci-fi nebo kriminální drama

Je tu další týden a s ním jako vždy přicházejí i nové filmy, dokumenty a seriály. Pokud jste na Maxu sledovali špionážní seriál Sympatizant, dnes se dočkáte posledního dílu. Netflix nabídne (jako vždy) od každého žánru něco, a tak bude záležet pouze na vás, co nakonec vyberete.

Eric

Od čtvrtka se můžete na Netflixu podívat na seriál Eric, kde zazáří v hlavní roli Benedict Cumberbatch. Zahraje si zde zoufalého otce, kterému se v 80. letech v New Yorku ztratil devítiletý syn Edgar. Toho se nedaří najít ani po několika dnech, kdy již naděje na jeho život upadá. Jeho otec Vincent, který tvoří pořady s loutkami pro děti, se při ztrácející naději upne na namalovanou příšeru od syna jménem Eric a má za to, že pokud obrázek převede do loutky, syn se objeví. Jeho beznaděj se prohlubuje společně s pitím alkoholu a z pouhé loutky se najednou stane „živý“ rádce, kterého začne zoufalý otec považovat za jediného přítele.

Tanec s ďáblem: TikToková sekta zvaná 7M

Netflix ve středu uvede třídílný dokument o sociální síti TikTok, kde si produkční agentura 7M založená Robertem Shinnem stáhla k sobě obrovské množství tanečníků, kteří se chtěli proslavit. Shinn byl ale pastorem v církvi a zároveň manažerem talentů ze sociálních sítí. Nejenom, že si veškeré peníze, které tanečníci vydělali, nechával, ale začal propagovat, že je potřeba odstřihnout všechny okolo sebe, včetně rodiny, aby mohli být nejlepší. Nevědomky se tak tanečníci stali součástí kultu, naprosto odříznutí od okolního světa.

Bionic

Bionic

Píše se rok 2035 a Maria je atletka, které se začíná dařit. Ve světě ale začíná bionická revoluce, kdy si lidé nechávají dobrovolně amputovat končetiny, aby dostali bionické. Ve sportu jsou pak dvojnásobně lepší než normální sportovci. Mariia sestra si již „vylepšení“ v podobně bionických nohou nechala udělat. Maria to ale odmítá, a tak jasně začne za sestrou ve skocích do dálky zaostávat. Její trenér ji tak začne do amputace tlačit. Jenže ani v tomto dystopickém světě není možné sekat končetiny na požádání. Na sci-fi snímek se můžete na Netflixu podívat od středy.

Sympatizant

Poslední díl špionážního seriálu je od dnešního dne dostupný na Maxu. Závěr seriálu ukáže doposud nezodpovězené otázky a děj se tak bude vracet až na úplný začátek, kdy se Kapitán do Ameriky teprve chystal. Uvidíte také, jak se dostal do převýchovného tábora, proč musel psát celý svůj příběh na samotce a jak se mu nakonec podařilo utéct.

Barvy zla: Červená

Polsko přijde ve středu na Netflix s další novinkou. Tentokrát jde o drama, kdy se na pláži najde mrtvola mladé dívky, která je znetvořená v obličeji. Případ je stejný, jako před lety, kdy moře vyplavilo taktéž tělo dívky, která byla dcerou soudkyně. V té době ale vyšetřování nikam nevedlo. Nového případu se tak s vidinou objasnění smrti její dcery ujme společně s prokurátorem Leopoldem Bilskim. Ten ovšem při pátrání začne odhalovat čím dál větší zvrácenosti a musí si začít dávat pozor i na místní policii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze