Aktivistka Greta Thunberg kritizovala světové lídry na summitu Youth4Climate

Aktivistka Greta Thunberg kritizovala světové lídry na summitu Youth4Climate
Fotografie: unsplash.com
  • Youth4Climate je summit pro mladé lidi, kteří chtějí vyjádřit svůj názor ohledně klimatických změn
  • Thunberg se ve svém projevu navážela do prezidentů
  • Podle ní nikdo z nich neplní své sliby

Švédská aktivistka Greta Thunberg tento týden na summitu Youth4Climate kritizovala světové lídry včetně prezidenta USA Joea Bidena a britského premiéra Borise Johnsona, že jejich sliby, které měly pomoci v boji proti změnám klimatu, byly jen „bla, bla, bla“. Greta celý projev zveřejnila na svém Twitteru.


„Když říkám změna klimatu, co mám na mysli? Myslím na pracovní místa. Konkrétně na zelená pracovní místa,“ navážela se Thunberg do projevu prezidenta Bidena o klimatické krizi. „Musíme najít snadný přechod k nízkouhlíkové ekonomice. Neexistuje žádná planeta B,“ odkázala na projev francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. „Nulový dopad, bla, bla, bla. Klimaticky neutrální, bla, bla, bla. To je vše, co slyšíme od našich takzvaných světových lídrů. Slova, slova, která sice znějí skvěle, ale dosud nevedla k žádné změně. Jen prázdná slova a sliby,“ řekla ve svém projevu.

Summit Youth4Climate slouží mladým lidem, aby mohli vyjádřit svůj názor na klimatické změny. Podle CNN mohou návštěvníci předložit i své vlastní návrhy a doporučení. Tato událost se konala dva dny před setkáním světových lídrů na konferenci OSN o změně klimatu nazývaném COP26, které se v letošním roce koná v Glasgow.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze