Alza chce zákazníkům nabídnout domácí test na COVID-19

Alza chce zákazníkům nabídnout domácí test na COVID-19
Fotografie: alza.cz
  • Test v současné době prochází certifikací se snahou o udělení výjimky pro zrychlené uvedení na trh
  • Test by měl být velmi jednoduchý, provést jej budete moci doma
  • Alza jej hodlá do své nabídky zařadit ihned, jak bude schválen jeho prodej v ČR

Alza.cz formou tiskové zprávy oznámila, že aktivně pracuje na možnosti zpřístupnit zákazníkům produkt pro rychlé otestování na virus COVID-19 v pohodlí domova. V tuto chvíli je podle zpráv test v procesu certifikace IVD se snahou o udělení výjimky pro zrychlené uvedení na trh, které může udělit Ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím SZÚ nebo SUKL. Test na bázi detekce protilátek v těle testovaného funguje velmi jednoduše, podobně jako testování diabetu. Jakmile bude tento výrobek chválen pro prodej v ČR, Alza.cz okamžitě spustí systém předobjednávek a zahájí prodej.

Alza.cz vyrazila do boje proti COVID-19 ve velkém. Na mobilenet.cz jsme vás informovali i o možnosti pronájmu elektroniky na zkrácenou dobu.

Alza.cz - COVID-19

V rámci zvýšených bezpečnostních opatření a maximální ochrany zdraví všech osob navíc v pobočkách Alzy vybavila firma okamžitě všechny zaměstnance přicházející do kontaktu s nakupujícími ochrannými nákrčníky s nanovlákennou membránou zn. Respilon, zavedla ochranné fólie (viz foto výše) a zároveň na všech provozovnách zavedla dezinfekční úklid, který nyní probíhá každou hodinu. Zvažuje se také dezinfekce vzduchu ozónem.

„Nejprodávanějších produkty jsou jednoznačně antibakteriální a čistící prostředky, potřeby pro nejmenší – kojenecké mléko, dětská výživa, pleny, ubrousky, prací prostředky a granule pro psy a kočky,“ uvedl obchodní ředitel Alza.cz Petr Bena a doplnil: „Zákazníci jednoznačně preferují osobní odběr, v průměru na prodejně stráví jednotky minut. Maximálně urychlit vyzvednutí a minimalizovat pobyt v provozovnách mohou ale zájemci i využitím mobilní aplikace, a to ještě v době, kdy nejsou fyzicky přímo na pobočce. V aplikaci stačí kliknout na vyzvednout, a to např. 5-10 min před příchodem.“

Diskuze ke článku
Roman
Alza, by se měla za tohle stydět. Už nikdy tam nic nekoupím. Sbohem
Cena
Tak záleží kolik za to budou chtít, pokud budou chtít opravdu lidem pomocí, nastaví cenu 1kc, 99kc... nebo nějakou symbolickou částku. Jelikož test je potřeba dělat vícekrát v časovém horizontu.
Ondra
No konečné... Stát je neschopny tak musel přijít soukromník
hnus
alza hyeny...jak z lidi vytahnout prachy a parazitovat na situaci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze