Alza.cz slavnostně otevřela rozšířenou expozici SMARTHOME. Byli jsme u toho

Alza.cz slavnostně otevřela rozšířenou expozici SMARTHOME. Byli jsme u toho
  • Alza na expozici spolupracovala s firmami YATUN, INNEX a ZOK – system
  • K vidění je zde přes 200 chytrých produktů od 77 firem
  • Na zákazníky zde bude připraven školený promotér

Alza dnes slavnostně otevřela rozšířenou expozici SMARTHOME, která se nyní rozprostírá na ploše 62 m2 a zákazníkům nabízí ovládání celé domácnosti prostřednictvím bezdrátového řešení. Důvodem k rozšíření expozice, která nově předvede 200 chytrých produktů od 77 firem, je velký zájem o chytré příslušenství do domácnosti. V této kategorii meziročně vzrostly prodeje o 94 % a firma za 1,5 roku prodala téměř čtvrt milionu takovýchto produktů.

Firma původní projekt inteligentní domácnosti spustila na Vánoce 2017. Technologie ovšem za tu dobu značně pokročily, a tak nejen díky novinkám, ale i na základě zpětné vazby zákazníků Alza celý koncept inovovala. Nově tak mimo původní obývací pokoj a kuchyň otevírá i další vzorové prostory v domácnosti – předsíň (chytré osvětlení, chytré krmítko pro domácí mazlíčky), koupelnu (chytré zrcadlo, váha, chytrá toaleta, …), dětský koutek (chytrá dětská váha), pracovní plocha (3D tiskárna, chytrý stůl, chytrý květináč, chytrá lahev, …) nebo zahrada (např. robotická sekačka).

Časem budou produkty SmartHome standardem v každé domácnosti, jádrem je oblast zabezpečení, vytápění a osvětlení. Zákazníkům tyto technologie přináší zejména velkou úsporu času, financí a maximální komfort díky jednoduchému ovládání. Ceny těchto produktů přitom dlouhodobě klesají a od standardních se u řady produktů mnohdy liší už jen v řádech stokorun,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility Alza.cz.

V nabídce nechybí robotická sekačka, chytrý květináč ani ergonomické pracoviště

Zařízení jednotlivých pokojů v celé domácnosti lze jednoduše propojit v jeden systém a ovládat je velmi snadno skrz mobilní telefon, tablet nebo notebook, a to odkudkoli na světě. Není potřeba ani velkých stavebních úprav – vše se ovládá bezdrátově přes aplikaci. Příslušenství funguje přes Wi-Fi nebo Bluetooth. Při odjezdu do práce či na dovolenou lze například nastavit spánkový režim, díky němuž se podle individuálního nastavení vše automaticky vypne, zhasne a například se mohou zatáhnout i žaluzie.

Nabíjecí stanice AlzaPower Station PS450 se chlubí kapacitou 124 800 mAh, výstupem USB-C s výkonem 60 W, LED svítilnou i 10W reproduktorem

V rámci slavnostního otevření byl také předveden zcela nový produkt z vlastní řady produktů AlzaPower: ultrapřenosná vysokokapacitní bateriová stanice AlzaPower Station PS450. V nové expozici, která byla vytvořena ve spolupráci s firmami YATUN, INNEX a ZOK – system, bude pro zákazníky připraven školený promotér. Ten zájemcům kompletně vše předvede, vysvětlí a poradí s nákupem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze