Amazon otevřel v Seattlu kopule s deštným lesem pro své zaměstnance

Amazon otevřel v Seattlu kopule s deštným lesem pro své zaměstnance
  • Ve třech propojených kopulích nalezneme více jak 40 tisíc druhů rostlin ze 30 různých zemí světa
  • Tento les má sloužit jako místo odpočinku pro zaměstnance Amazonu a vejde se sem až 800 lidí
  • Krom přírody zde ovšem najdeme také zasedací místnosti či rychlé Wi-Fi připojení

Po celých letech plánování a výstavby otevřel Amazon v Seattlu oficiálně své kopule s deštným lesem. Kopule v sobě ukrývá 40 tisíc rostlin z 30 různých zemí světa a disponují rovněž takzvanými „živými zdmi“, což jsou v podstatě vertikální zahrady se zhruba 25 tisíci rostlin propletených do 4 tisíc čtverečních metrů pletiva. A jaký je účel těchto pozoruhodných kopulí? Mají být oázou klidu pro zaměstnance Amazonu, kteří si zde mohou dát pauzu nebo se sejít s ostatními mimo sterilní prostředí kanceláří a stolů.

Konstrukce je zhotovena ze tří kopulí vyrobených ze skla a oceli, které dohromady pojmou až 800 lidí. Ta největší kopule má přitom na výšku 28 metrů a na šířku 40 metrů. Průměrné teploty mají uvnitř činit příjemných 22 °C a vlhkost vzduchu se ustálí na 60 procentech. Kopule jsou ovšem zároveň rozděleny do více mikroklimat, takže pokud se chcete trochu více zahřát, stačí se trochu projít a určitě najdete to správné místo. Pokud je vám naopak horko, je zde i ventilační systém, který napodobuje venkovní vánek větru.

Interiér kopulí Amazonu
Příklad interiéru kopulí

Jelikož jde však o místo pro zaměstnance, nesmí chybět samozřejmě ani v tomto malém lese rychlé Wi-Fi připojení. Amazon bude zároveň prostřednictvím ID karet zaměstnanců sledovat, kolik času v kopulích stráví času, aby nikdo nezanedbával svou práci.

Zdroje: instagram.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze