Apple HomePod bude díky aktualizaci chytřejší. Naučí se mimo jiné nové jazyky

Apple HomePod bude díky aktualizaci chytřejší. Naučí se mimo jiné nové jazyky
  • Update přidá možnost volat přes chytrý reproduktor, vyhledávaní písní podle zazpívání, nastavení více upozornění najednou a další
  • Velkou novinkou jsou zejména Zkratky Siri, kdy si lze nastavit, aby se například automaticky rozsvítila světla, zapnula hudba či vám Siri předčítala kalendář pouze po vyřčení jediné fráze
  • Mimo to je samozřejmě možné nyní propojit více HomePodů díky AirPlay 2 a získat tak stereo systém

Chytrý reproduktor Apple HomePod už dobře známe. Přeci jen už je na trhu nějaký ten pátek, ale vysoká cena zatím zabraňuje úspěchu, jaký na tomto poli zažívá Amazon či Google. Nelze popřít, že HomePod hraje v přímém porovnání lépe než jeho konkurenti, ale zároveň musí každý připustit, že Siri není v HomePodu zrovna nejbystřejší. To se však postupně mění. Už třeba prezentována aktualizace AirPlay 2 dovolila propojit více HomePodů do jednoho velké stereosystému.

Již brzy přijde ovšem také aktualizace, která přinese kupříkladu podporu španělštiny nebo kanadské francouzštiny. Čeština zatím samozřejmě nikde, ale update přináší zejména nové funkce. Nově bude možné vyhledávat podle textu písně. Pokud tedy neznáte jméno písničky, kterou chcete zapnout, stačí Siri kousek zazpívat. Až nyní se tak přidává možnost nastavit si několik časovačů najednou, takže můžete nastavit upozornění za 30 minut, abyste vytáhli pečeni z trouby, další za 20 minut na knedlíky a tak dále.

Apple HomePod

Co velice potěší je možnost přes HomePod volat. Nyní stačí Siri říct, aby někomu zavolala, nebo můžete příkazem přijmout příchozí hovor. Snadno vyřídíte i zmeškané hovory, stačí se jen zeptat Siri a poté na dané jméno či číslo zavolat. Zapomětlivým nepochybně usnadní život také funkce Najdi můj telefon, kdy vám Siri z HomePodu prozvoní váš iPhone. No a na závěr dostává reproduktor konečně podporu Zkratek Siri, což už můžete znát ze svých iPadů a iPhonů. Siri se naučí vaše zvyky a navrhne vám možné zkratky/příkazy, pomocí kterých uděláte více věcí najednou. Například si můžete vytvořit zkratku „Hej Siri, dobré ráno“, po jejímž vyslovení třeba Siri automaticky objedná kávu z vaší oblíbené kavárny na vaši adresu, rozsvítí v koupelně a přečte vám prvních pár aktuálních událostí z vašeho kalendáře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze