Amazon dává Echo hned čtyřikrát. Co jeho nové chytré reproduktory přinesou?

Amazon dává Echo hned čtyřikrát. Co jeho nové chytré reproduktory přinesou?
  • Amazon oznámil čtyři nová zařízení Echo, což jsou bezdrátové reproduktory ovládané hlasem s podporou virtuální asistentky Alexy
  • Nová zařízení oproti původním modelům vypadají nejen lépe, ale nabídnou za stejnou cenu i vylepšený hardware
  • Tentokrát se nezapomnělo ani na motoristy

Amazon oznámil nová zařízení Echo. Jde o bezdrátové reproduktory ovládané hlasem s podporou virtuální asistentky Alexy. Novinky nesou jméno Echo Dot, Echo Plus, Echo Show a Echo Auto. Kromě kosmetických změn také reproduktory přináší výkonnější hardware.

Z fotografií je na první pohled patrné, že Echo Dot obdržel nový design, který nahrazuje čistě plastový vzhled předchozího modelu mnohem líbivější mřížkou reproduktoru. Zařízení bude dostupné ve třech barevných provedeních. Amazon rovněž přislíbil, že použitý reproduktor by měl být kvalitnější a nabízet hlasitější podání. Cena však naštěstí zůstává stejná, Echo Dot koupíte za 49,99 amerických dolarů (přibližně 1 300 Kč).

Amazon Echo Dot
Amazon Echo Dot

Echo Plus dostalo také slušivější kabátek včetně vylepšeného reproduktoru, který má oslnit silnějšími basy, středy i výškami. Cena se opět nemění a bude činit 149,99 dolarů, tedy necelé 4 tisíce korun.

Amazon Echo Plus
Amazon Echo Plus

Amazon Echo Show, tedy chytrý asistent s obrazovkou, doznal podstatnějších vylepšení než předchozí dva sourozenci. Kromě nového designu nabídne desetipalcový HD displej a nový zvukový systém, který sestává hned ze dvou reproduktorů s podporou Dolby Audio.

Amazon Echo Show
Amazon Echo Show

Obdobně jako Echo Plus, i nový Echo Show nabízí vestavěný Zigbee hub pro jednoduché propojení se zařízeními v domácnosti. Navíc nabídne 5megapixelovou přední kamerku pro videohovory a brzy má umožnit i podporu Skype hovorů. Zařízení rovněž obsahuje prohlížeč Silk, díky kterému si užijete brouzdání po internetu. Pokud Vás Echo Show zaujal, připravte si 229 dolarů (přibližně 5,5 tisíce korun).

Amazon si připravil něco i pro motoristy. Echo Auto je zároveň nejlevnějším Echo zařízením dostupným na trhu. Za cenu 24,99 dolarů (přibližně 650 korun) si budete moci užít Alexu i ve vašem automobilu. Echo Auto je napájeno z 12V zásuvky, případně USB portu, a přístup k internetu získá skrze Bluetooth spojení s vašim telefonem. Echo Auto dokáže rozeznat hlasový pokyn kohokoliv, kdo sedí v autě, a nemá problém ani s puštěnou hudbou nebo hlukem motoru. Skrze Alexa aplikaci ve vašem telefonu vás bude Echo Auto navigovat, nebo vám umožní pouštět vaši oblíbenou hudbu.

Amazon Echo Auto
Amazon Echo Auto

Všechna uvedená zařízení se dostanou do prodeje již 11. října. U Echo Auto byste však neměli otálet s předobjednávkou, neboť se u něj počítá s menším počtem dostupných kusů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze