Apple v Singapuru otevře svůj první „plovoucí“ obchod

Apple v Singapuru otevře svůj první „plovoucí“ obchod
Fotografie: Apple
  • Jedinečná Apple Marina Bay Sands je třetí Apple prodejnou v Singapuru
  • Konstrukci kupole tvoří pouze sklo

Pro Apple je relativně běžné stavět prodejny ve velkém stylu. Jedna z těch zajímavějších stojí v Dubaji a speciální je díky „solárním křídlům“, která jsou zasazena do rámů místo klasických oken a neustále reagují na tamní klima.

Nově se obyvatelé Singapuru mohou těšit z „plovoucího“ obchodu v bohaté čtvrti Marina Bay spolu s mrakodrapy, přepychovými hotely a luxusními nákupními centry. Kulatá prodejna nese název Apple Marina Bay Sands, je vyrobena ze 114 samostatných kusů skla, které drží pohromadě 10 svislých sloupků, a návštěvníci si ji budou moci prohlédnout už 10. září.

Apple\'s store in Singapore

Vnitřní strana kupole je plná přepážek, které plní funkci žaluzií/závěsů a vytváří pomyslný efekt nočního osvětlení. Mimo to se Apple nechal inspirovat Pantheonem, starověkým kruhovým chrámem v Římě, a proto na vrcholu celé konstrukce najdeme krásný okulus, jenž propouští do místnosti sluneční paprsky.

Dále kromě typického vybavení prodejny, které je pro všechny obchody od světoznámého výrobce iPhonů stejné, najdeme v Apple Marina Bay Sands také velkou obrazovku s posezením, které bude využíváno k různým výukovým programům.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze