Autoři reality show chtějí poslat vítěze na ISS

Autoři reality show chtějí poslat vítěze na ISS
Fotografie: NASA
  • Producenti nyní vybírají peníze
  • Náklady na let mají převýšit 50 miliónů dolarů

Éra nejrůznějších reality show založených na postupném vyřazování jednotlivých účastníků má sice už svůj vrchol z sebou, ale produkční společnost Space Hero LLC je podle spacenews.com chce vrátit opět na výsluní. Soudě dle hlavní ceny má její pořad Space Hero zastínit všechny ostatní. Hlavní cenou bude totiž let na Mezinárodní vesmírnou stanici. Ten by se měl odehrát ve spolupráci s firmou Axiom, která chce od příštího roku vozit vesmírné turisty pomocí vesmírné lodi Crew Dragon společnosti SpaceX.

Můžeme si tak udělat hrubou představu o ceně této výhry, která by měla přesáhnout 50 miliónů dolarů (1,13 miliardy korun). Spoluzakladatelka společnosti to potvrzuje v rozhovoru, když zmiňuje částku 65 miliónů dolarů (skoro 1,5 miliardy korun), která zahrnuje i výcvik a samotnou produkci pořadu.

Plány jsou to ambiciózní a odborníci poukazují na to, že tu podobný nápad byl už před dvaceti lety, kdy chtěli autoři soutěže Kdo přežije poslat vítěze na Mir. Než však sehnali dostatek peněz, byla tato ruská vesmírná stanice vyřazena z provozu. Podobně neslavně dopadl i ambiciózní plán letů na Mars.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze