Best of Česko II.

To nejlepší z Netflixu
Best of Česko II.
Fotografie: Netflix
  • Dnes se podíváme na ty nejlepší z nejlepších
  • Zaměříme se na nejoblíbenější filmy českých diváků

Filmy, které Netflix nabízí, máme prozkoumané. Nesmíme ale zapomenout na ty nejoblíbenější u českých diváků.

Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood)

Americký film legendárního režiséra Quentina Tarantina. Scénář také napsal on sám. Tarantino se ve filmu zaměřil na vraždy spáchané Mansonovou rodinou. V hlavních rolích se představili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbie. Film získal dva Oscary (za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a za nejlepší výpravu). Snímek byl uveden 21. května 2019 na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. V České republice měl premiéru až 15. srpna 2019.

I ve svém devátém filmu se režisér a scénárista Quentin Tarantino nechá inspirovat světovou událostí a přetvoří ji na vlastní pravdu. Tentokrát se podíváme na konec zlaté éry Hollywoodu, kdy se televizní herec Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho kaskadér Cliff Booth (Brad Pitt) rozhodnou prosadit u filmu. Ve stejné době se však členové gangu Charlese Mansona chystají brutálně zavraždit Sharon Tateovou (Margot Robbie) a několik dalších lidí.

Zajímavosti

  • V USA byla premiéra filmu původně plánovaná na 9. srpna 2019. V den 50. výročí úmrtí Sharon Tate.
  • Leonardo DiCaprio se nechal slyšet, že scénář k tomuto filmu je nejlepší, jaký Tarantino kdy napsal. Ten uvedl, že na něm pracoval 5 let.
  • První volba do role Cliffa Bootha byla Tom Cruise, ten však nabídku odmítl kvůli natáčení snímku Top Gun: Maverick.

Jedno upozornění na začátek. Nedívejte se na film dřív, než si přečtete, o čem má být a co se vlastně v té době doopravdy stalo. Ano, jsou i tací, kteří si pustí film, protože vidí dva nejlepší herce v hlavních rolích a už od první minuty nechápou, o co jde. Pokud víte, můžete se těšit na dva velké frajery, kteří vás zavedou do minulosti. Vaše trpělivost se musí rozhodně obrnit, protože s tou si Tarantino hraje od začátku až do závěrečné scény, na kterou budete čekat se zatajeným dechem.

Mimoni (Minions)

Prequel k animovaným filmům s názvem Já, padouch. Snímek režírovali Kyle Balda a Pierre Coffin. Scénář napsal Brian Lynch. V Česku měl film premiéru 25. června 2015. Snímek vydělal přes 1,1 miliardy dolarů a stal se druhým nejvýnosnějším animákem. Stal se také 10. nejvýnosnějším filmem všech dob.

Mimoni jsou na naší planetě už věky věků. Mají pouze jeden smysl života – sloužit největšímu padouchovi. Když byl jejich poslední pán zničen, rozhodli se žít v ústranní. Sice se jim nežilo špatně, ale po čase je začalo trápit, že nemají pána. A tak se jednoho dne rozhodne mimoň Kevin, že půjde do světa hledat nového padoucha. Společně s ním se na cestu vydají další dva mimoni. Dostanou se až na setkání padouchů, kde dostanou šanci se stát pomocníky Scarlet Overkill, která je rozhodnutá stát se superpadouchem a ovládnout svět.

Zajímavosti

  • Režisér Pierre Coffin si dal s natáčením větší práci, než si kdo dokáže představit. Namluvil hlasy všech mimoňů, které ve filmu vidíme.
  • Dal si záležet i na maličkostech. Z ukázky se dozvídáme, že se film odehrává 42 let před Gruem, to znamená v roce 1968. Pokud k 1968 přičtete 42, vyjde vám 2010, a to je rok, kdy měl premiéru film Já, padouch.

Zde se budu opakovat, ale Mimoni musí rozesmát i toho největšího mrzouta. Upřímně jsem spíše fanouškem filmů Já, padouch, ale díky tomuto filmu jsme se dozvěděli, odkud Mimoni pochází. Všechny animované filmy s Mimoni mohou hrát u nás doma pořád dokola.

Thunder Force

Akční komedie režiséra a scénáristy Bena Falconea. Jednu z hlavních rolích v tomto snímku ztvárnila jeho manželka Melissa McCarthy. Je to také již pátý film, na kterém pracují společně. Film měl premiéru na Netflixu 9. dubna 2021 a během prvního měsíce ho vidělo zhruba 52 milionů diváků po celém světě.

Dvě kamarádky z dětství, které se kvůli vzdělání odcizí, se po mnoha letech opět setkají. Emily (Octavia Spencer) hodně studuje, aby mohla v dospělosti vyvinout látku, po které by obyčejní lidé získali superschopnosti. Lydia (Melissa McCarthy) úspěšná není. Na sraz střední školy Emily nepřijde, a tak jede Lydia za ní. Tam se dozví, že se Emily povedlo látku vyvinout. Lydia si dokonce omylem nechá látku aplikovat do těla. Obě mají superschopnosti a zloduši nikdy nespí. A díky tomu bude pokračovat jejich kamarádství z dětství.

Zajímavosti

  • Dvě hlavní hrdinky se kamarádí i ve skutečném životě. Jejich přátelství už trvá více než 20 let.
  • Pom Klementieff, která ve filmu ztvárnila postavu Laser, si zahrála roli superhrdinky již dříve. Hrála totiž Mantis ve filmu Strážci Galaxie.

Znáte takové ty filmy, které nemůžete brát zase tak vážně? Tak tento patří mezi ně. Praštěná komedie, která se hodí, když už vážně nevíte, na co se koukat. Úplně jiné superhrdinky, než na které jste zvyklí, vás pobaví občas nemístnými vtípky. Lepší ale bude, když si každý uděláte vlastní názor.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze