Best Of Česko

To nejlepší z Netflixu
Best Of Česko
Fotografie: Netflix
  • Dnes se podíváme na ty nejlepší z nejlepších
  • Zaměříme se na nejoblíbenější seriály českých diváků

Dnes se podíváme na nejlepší seriál podle diváků z České republiky. Těšit se proto můžete na rozmanitý výběr.

Papírový dům (Money Heist/La casa de papel)

Španělský kriminální seriál, který vytvořil Álex Pina. Seriál se nejdříve vysílal ve španělské televizní stanici Antena 3. Později ho však převzal Netflix. Seriál má čtyři série a první měla na Netflixu premiéru 20. prosince 2017. Seriál během tří let nasbíral mnoho ocenění a už teď se můžeme těšit na finální pátou řadu.

Záhadný muž přezdívaný Profesor (Álvaro Morte) naplánoval největší loupež v historii Španělska. Aby mohl plán uskutečnit, najme osm lidí s mimořádnými schopnostmi, kteří navíc nemají co ztratit. Všichni proklouznou do Královské španělské tiskárny cenin a začíná boj o necelé 2,5 miliardy eur.

Zajímavosti

  • Seriál si získal slávu už na původní stanici, která ho začala vysílat jako první. První díl vidělo na stanici Antena 3 okolo 4,5 milionů diváků.
  • Populární je i mezi slavnými. V ČR si ho zamiloval Tomáš Klus a manželkou Tamarou. Ze zahraničí například fotbalista Naymar nebo spisovatel Stephen King.
  • Aby byl seriál pro diváky ještě zajímavější, chtěli filmaři natáčet v reálných prostorách tiskárny, nedostali k tomu ale povolení.

Často slýchám, že Papírový dům je nepřekonatelný. Skvělý obsah, svižné dialogy, promyšlené scény a hlavně sexy herci. Ani na minutu se nenudíte, zloději jsou vždy krok před policií a přemýšlíte, zda jde jen o náhodu, nebo o skvěle propracovaný plán.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Stranger Things

Americký hororový seriál, který vytvořili bratři Matt a Ross Dufferovi. První série měla na Netflixu premiéru 15. července 2016. Získala si uznání kritiků za práci s postavami, režii, scénář atd. I tento seriál dostal spoustu ocenění. V září 2019 byla oznámena příprava čtvrté série.

Děj seriálu nás zavede do 80. let 20. století. Hlavními postavami jsou 4 chlapci (Mike, Lucas, Dustin a Will), kteří nejsou ve škole zrovna oblíbení. Naštěstí mají jeden druhého a večery tráví společně hraním hry Dungeons & Dragons. Jednoho večera se však začnou dít podivné věci a jeden z chlapců je nakonec unesen.

Zajímavosti

  • Tvůrci chtěli, aby postavy byly dokonalé. Proto vyzkoušeli 906 chlapců a 307 dívek, než vybrali ty správné do svých rolí.
  • O tom, že je Stranger Things jedním z nejsledovanějších seriálů posledních let, svědčí i sledovanost. Druhou sérii během prvních tří dní od zveřejnění sledovalo 8,8 milionů lidí.

Další ze seriálových klasik, ale nic pro slabé povahy. Seriál, který přitáhl hlavně mladší diváky, si určitě zamilují i ti, kterým už není zrovna patnáct. Stranger Things obsahuje to nejlepší ze seriálů z osmdesátek.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Lucifer

Kriminální fantasy seriál, jehož tvůrcem je Tom Kapinos. Byl natočený na motivy stejnojmenného komiksu vydavatelství Vertigo. Premiéru měl 25. ledna 2016. První dva roky se vysílal na stanici Fox a v roce 2019 se přesunul na Netflix. Nyní se už nemůžeme dočkat šesté série.

Hlavní postavou je Lucifer Morningstar (Tom Ellis), který opustil svoji pozici pána pekel a vydal se do Los Angeles, kde si začne užívat života. Zde s pomocí démonky Mazikeen vede noční klub Lux. Po jednom incidentu zjistí, že pomáhat lidem mu působí pocit štěstí. Začne proto pracovat jako poradce u policie, kde pomáhá detektivce Chloe Deckerové při vyšetřování vražd. Svůj pravý původ ani schopnosti neskrývá, ale jeho okolí mu nevěří. Své schopnosti používá k trestání a zastrašování těch, kteří si to zaslouží.

Zajímavosti

  • I přestože se seriál odehrává v L.A., první dvě série byly natočené ve Vancouveru.
  • Většina herců má v odhalenějších scénách dubléry. Tom Ellis ale ne. I když si seriál drží seriózní linku, občas nám Ellis své vypracované tělo ukáže a nikdy to není dublér.

Lucifer si získal řadu fanoušků, troufám si říct, že především mezi ženami. Tom Ellis je krásný herec na pravém místě. Tento seriál bych zařadila spíše mezi pohodové, odpočinkové.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Sexuální výchova (Sex Education)

Britský komediálně dramatický seriál, který vytvořila scénáristka Laurin Nunn. Natáčel se v Anglii a ve Walesu. Seriál měl na Netflixu premiéru 11. ledna 2019. Nyní již netrpělivě čekáme na vydání třetí série.

Příběh sleduje život dospívajícího středoškolského outsidera Otise Milburna (Asa Butterfield), který se příliš nezajímá o sex, přestože je jeho matka sexuální terapeutkou. Jednoho dne náhodou poradí školnímu tyranovi, který se mu svěří se svým sexuálním problémem. Otis nakonec po naléhání své spolužačky Maeve (Emma Mackey), do které je tajně zamilovaný, rozjede tajnou placenou poradnu.

Zajímavosti

  • První série během prvního měsíce od zveřejnění měla okolo 40 milionů diváků. To asi mluví za vše.
  • Vznikl na place románek mezi některými herci? Samozřejmě, že ano. Connor Swindells, který hraje Adama Groffa, ve skutečnosti chodí s Aimee Lou Wood, která hraje Aimee Gibbsobou.

I když si na první pohled budeme myslet, že Sexuální výchova není seriál pro vás, dejte mu šanci. Po zhlédnutí pár epizod se budete muset dívat dál. Budete chtít vědět, jak si Otis i přes rady ostatním poradí se svým životem. A ve druhé sérii budete chtít, stejně jako on, aby se Maeve stala jeho přítelkyní.

Dabing: ano, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze