Bezplatný koncert Madonny v Rio de Janeiru přilákal 1,6 milionu fanoušků

Bezplatný koncert Madonny v Rio de Janeiru přilákal 1,6 milionu fanoušků
Fotografie: unsplash.com
  • Sobotní koncert ukončil Madonnino turné Celebration Tour
  • Po celé pláži Copacabana byly rozmístěny obrazovky, aby viděli všichni fanoušci

V brazilském Rio de Janieru se v sobotu odehrál bezplatný koncert zpěvačky Madonny, kterým tak zakončila svoje turné Celebration Tour, jenž bylo oslavou jejího 40letého působení v hudbě. Podle BBC se odhaduje, že na pláž Copacabana dorazilo 1,6 milionu lidí. Ještě před samotným vystoupením popové královny se z pódia ozývala její hudba, na kterou přicházející fanoušci tančili. Madonna pak při koncertu zazpívala své největší hity jakou jsou Like a Prayer, Vogue, Nothing Really Matters a další.

Podél pláže byly rozmístěny obří obrazovky, aby mohli lidé sledovat Madonnu z nejrůznějších míst. Někteří se dívali dokonce z přilehlých hotelů, apartmánů, ale i lodí. Podle theguardian.com místní letiště před koncertem odbavilo přibližně o 170 letů více, než je běžné, a to kvůli fanouškům přijíždějícím z celého světa. Někteří z nich stáli na pláži i několik dní předem, aby měli nejlepší výhled.


Kolem koncertní plochy bylo rozmístěno na 3 000 policistů, kteří kontrolovali průběh akce. Kromě toho byli přítomni i hasiči, kteří před koncertem stříkali na fanoušky vodu, aby se ochladili. Tato nařízení byla přijata poté, co minulý rok na koncertu Taylor Swift zemřela mladá dívka na vyčerpání z horka. I ve večerních hodinách se teplota na pláží pohybovala okolo 27 °C, a proto město rozdávalo vodu zadarmo. Madonnino turné Celebration obsahovalo celkem 80 koncertů po Evropě a Severní Americe. Tímto megakoncertem tak bylo turné oficiálně ukončeno.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze