Čeká vás dlouhý let? Jak zabavit sebe i děti v letadle?

Čeká vás dlouhý let? Jak zabavit sebe i děti v letadle?
Fotografie: unsplash.com
  • Mobilní telefon, tablet i kapesní herní zařízení budou při letu velkými pomocníky
  • Přibalte si i papíry, křížovky, omalovánky a nezapomeňte na fixy a propisku
  • Zabavíte se i knihami – ať už v klasické papírové podobně, nebo jako eBook

Prázdniny se pomalu blíží a s nimi i sezóna letních dovolených. Pokud se ale chcete vyhnout přeplněným městům i hotelům, pravděpodobně vyrazíte na dovolenou už v nejbližších týdnech. Cestování letadlem bývá nejrychlejší způsobem, jak se dostat do vysněné destinace. Pokud se ale vydáte do exotických krajin, je potřeba počítat s letem alespoň šest hodin. Může ale trvat mnohem déle a s přestupem se může čas cestování prodloužit klidně i na 24 hodin. Pokud přemýšlíte, jak po celou dobu zabavit sebe, případně své děti, pak vám přinášíme několik tipů.

Přenosné hry a elektronika

Mobilní telefon, tablet a kapesní herní zařízení – nejčastější věci, po kterých sáhnete, pokud se nudíte. Aplikací pro malé i větší děti je nespočet, a tak záleží pouze na vás, rodičích, jaké hry zvolíte. Pokud nechcete, aby dítě hrálo hodiny střílečky, můžete stáhnout vzdělávací hry. Mějte ale na paměti, že je potřeba mít v záloze i další hry, jelikož ani dospělí se nebudou učit hodiny.

Některé streamovací platformy nabízejí stažení filmů a seriálů pro off-line přehrávání – využijte této možnosti a před odletem si je stáhněte. Stejně tak tomu je i u audio knih. A nezapomeňte na sluchátka. I když je v letadle hluk, jde o ohleduplnost k ostatním cestujícím. Dobré je také přibalit powerbanky, abyste mohli průběžně přístroje dobíjet. Ne ve všech letadlech je možnost dobití.

Omalovánky, fixy, křížovky

Nezapomeňte si do příručního zavazadla zabalit ani tyto věci, abyste mohli vyměnit telefon za papír. Podle thefunmaster.com je vhodné vzít dětem i nejrůznější hádanky, bludiště i doplňovačky. Pokud jde o úplně malé děti, vystačí si s omalovánkami nebo jen s papírem a fixami. Dospělí si pak mohou zvolit podle toho, čemu dávají přednost – osmisměrky, křížovky, sudoku, či číselné doplňovačky. Nezapomeňte si ale přibalit propisku.

Knihy

Můžete zvolit elektronickou čtečku nebo klasickou knihu. V případě eBooku máte výhodu v tom, že nepotřebujete světlo. Pokud poletíte dlouho, je velká pravděpodobnost, že letušky budou chtít zatáhnout okénka, aby co nejvíce cestujících cestu prospalo, a navíc se tak lépe přetočili v čase. Samozřejmě ke každému sedadlu je přiřazeno světýlko, které můžete využívat. Podle verywellfamily.com je dobré koupit před letem dětem nové knihy, které začnete číst až v letadle. Jejich zvědavost je pak udrží déle u čtení.

Obrazovka v letadle

Monitor na sedadle

Před cestou se můžete letecké společnosti, se kterou poletíte, zeptat, zda jsou sedadla vybavena obrazovkami. Pokud ano, můžete dětem i sobě pustit nejrůznější filmy a seriály. Běžně jsou také v nabídce nejrůznější hry, které můžete hrát i se spolucestujícími. Obrazovky bývají ale ve většině případů jen v letadlech na velmi dlouhých trasách a záleží samozřejmě i na letecké společnosti, zda takovým vybavením disponuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze