Celosvětový počet nakažených a obětí koronaviru stoupá

Celosvětový počet nakažených a obětí koronaviru stoupá
Fotografie: unsplash.com
  • Jen v Evropě přibylo za minulý týden o 18 % více nakažených než v předcházejícím týdnu
  • Největší nárůst zaznamenalo Česko a Maďarsko

Celosvětový počet případů a úmrtí na koronavirus poprvé po dvou měsících stoupá. Upozornila na to Světová zdravotnická organizace (WHO) na čtvrtečním brífinku. Po několikatýdenním klesání počtu nakažených v Evropě se v říjnu počty nových případů naopak zvýšily. Podle nejnovějších údajů WHO za minulý týden přibyly celosvětově 3 miliony nakažených. To je o 4 % více než týden předtím.


Jen v Evropě přibylo za minulý týden o 18 % více nakažených než v předcházejícím týdnu. „Celosvětový počet hlášených případů a úmrtí na COVID-19 se nyní poprvé za dva měsíce zvyšuje. To hlavně způsobuje pokračující velký nárůst případů v Evropě. Nárůst případů nám jen připomíná, že pandemie koronaviru ještě zdaleka neskončila,“ uvedl generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Největší nárůst zaznamenalo Česko a Maďarsko, kde se sedmidenní průměr případů zvýšil o více než 100 % oproti předchozímu týdnu. Podle analýzy dat CNBC z Johns Hopkins University také země jako Chorvatsko, Dánsko, Norsko a Polsko zaznamenaly ve středu týdenní průměrný nárůst případů o 70 %.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze