Od koček po kapybary: Kavárny z celého světa, které lákají milovníky zvířat

Od koček po kapybary: Kavárny z celého světa, které lákají milovníky zvířat
Fotografie: unsplash.com
  • Nejvíce zvířecích kaváren najdete v Tokiu
  • Zde můžete navštívit kavárnu s kapybarou, mini prasátkem, hadem či sovou
  • Ve Velké Británii je psí kavárna, a v Budapešti na jednom místě najdete několik druhů zvířat

Jste milovníkem zvířat? Pokud ano, pak jste určitě minimálně zaslechli o kočičích kavárnách, které najdeme po celé České republice. Fungují stejně jako běžné kavárny, jen se tady navíc můžete pomazlit s kočkami a musíte si dávat pozor na to, aby vám nic nezmizelo ze stolu. V některých kavárnách dokonce mají kočky z útulku, které si můžete adoptovat. U nás jsou kočičí kavárny docela rozšířené, jinde ve světě se ale u koček nezastavili a návštěvníci se mohou pomazlit se psy, králíky, mini prasátky či kapybarami.

Tokio, město zvířecích kaváren

Ano, bohužel (vzhledem ke vzdálenosti) je Tokio známé tím, že v něm najdeme nespočet nejrůznějších kaváren, kde se můžeme pomazlit se zvířaty. Některé kavárny vyžadují rezervaci a také mají otevřeno jen pár hodin denně. Pokud byste se ale do Tokia někdy vydali, určitě alespoň jedna kavárna za návštěvu stojí.

Podle timeout.com je jednou z nejoblíbenějších kaváren Capy neko Cafe. Zde najdete kočičí společníky, které je možné i adoptovat, a kapybaru Tawashi. Aby zde nebylo příliš lidí a bylo možné si zvířata užít, je zde nutná rezervace a návštěvníci zde stráví vždy hodinu. Pokud jste spíše milovníkem psů, pak vás určitě zaujme psí kavárna Harajuku Mame-Shiba Café, kde vám budou dělat společníky Mame Shiba Inu, což je menší verze japonského psa Shiba Inu. Tato síť kaváren nabízí ale i další zvířecí kavárny. Můžete tak navštívit kočičí kavárnu s bengálskými kočkami nebo kavárnu se sovami.

pes v kavárně

V Tokiu najdete ale i kavárnu ChikuChiku, kde si můžete vychutnat kávu ve společnosti malých ježků, kteří jsou ubytováni v akváriích stylizovaných do malých domečků. A pokud vám přijdou roztomilá malá prasátka, pak je zde i Mipig Café, kde po kavárně pobíhají malá prasátka. A jestliže jste spíše na zvířata, která nemají srst, pak v Tokiu najdete i hadí kavárnu Tokyo Snake Center, kde si můžete vzít do rukou několik druhů hadů.

Abychom ale nezůstali jen v Tokiu, najdeme kavárny i blíže k našim hranicím. Jak uvádí countryandtownhouse.com, se psy se můžete přijít pomazlit do Velké Británie. V Newcastlu mají kavárnu Dog and Scone, kde si můžete pohladit pudla, jorkširského teriéra, čivavu, mini jezevčíka a další rasy. V Londýně zase najdete kočičí kavárnu Lady Dinah's Cat Emporium, která je laděna do pohádkového prostředí a naleznete zde jen kočky, které byly zachráněné. Sem ale děti nevezmete – vstup je od 12 let.

A pokud zavítáte do Budapešti, můžete zde navštívit Zoo Cafe Budapešť, kde najdete nejrůznější zvířata. Můžete si zde vychutnat kávu společně s králíky, morčaty, papoušky, chameleony, kočkami, želvami, hady, ale i pavouky a dalšími zvířaty. I zde je ale potřeba objednat se dopředu, abyste mohli kavárnu navštívit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze