Česká lékařská komora vyzývá k povinnému očkování proti koronaviru

Česká lékařská komora vyzývá k povinnému očkování proti koronaviru
Fotografie: unsplash.com
  • Česká lékařská komora vyzývá vládu k celostátnímu lockdownu
  • U osob, které absolvovaly pouze dvě dávky očkování, chce komora zkrátit platnost tzv. Covid pasů na šest měsíců
  • Komora znovu žádá o okamžité zavedení povinného očkování pro zdravotníky a pracovníky v sociálních službách

Česká lékařská komora (ČLK) vyzývá vládu, aby v nejkratší možné době zavedla celostátní lockdown. ČLK také podporuje přijetí takových legislativních změn, které v co nejkratší době umožní zavést v ČR povinné očkování proti nemoci COVID-19 pro osoby starší 18 let. Podle České lékařské komory je epidemická situace v Česku mimořádně vážná.


ČLK také podporuje opětovného zavedení home office pro zaměstnance. U osob, které absolvovaly pouze dvě dávky očkování, chce komora zkrátit platnost tzv. „Covid pasů“ na 6 měsíců, analogicky jako v případě prokazatelného prodělání nemoci COVID-19. U osob, které absolvovaly třetí dávku očkování případně dvě dávky po prodělané nemoci, nejsou naopak v současnosti důvody platnost těchto tzv. „Covid pasů“ omezovat.

Komora znovu žádá o okamžité zavedení povinného očkování pro zdravotníky a pracovníky v sociálních službách, přičemž totéž doporučuje i pro zaměstnance škol. Představenstvo ČLK podporuje přijetí takových legislativních změn, které v co nejkratší době umožní zavést v ČR povinné očkování proti nemoci COVID-19 pro osoby starší 18 let, pokud tyto nemají opravdu závažné zdravotní kontraindikace pro očkování, které jim prokazatelně může zachránit život.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze