Chcete doma začít chovat medúzy? V tomto barevném akváriu můžete

Chcete doma začít chovat medúzy? V tomto barevném akváriu můžete
  • Pokud vás neláká chov rybiček, možná vás navnadí pěkné akvárium Jellytank na chov medúz
  • Na akváriu spolupracovali tvůrci s biology a vytvořili tak nový systém proudění vody či účinný filtrovací systém
  • Aby se akvárium líbilo i jako doplněk domácnosti, jsou v něm silná LED světla, jejichž svit lze ovládat přes smartphone

Kdekdo chová nebo někdy v životě choval alespoň na chvíli rybičky v akváriu, ale viděli jste někdy v běžném domácím akváriu i medúzy? Pravděpodobně ne, jelikož chovat medúzy není ve skutečnosti tak snadné, jak se může zdát. Nestačí jim pouze voda a potrava, neboť tito zajímaví živočichové jsou vcelku výrazně závislí na prostředí, ve kterém žijí.

Jellytank akvárium

Jellytank je ovšem navržen tak, aby jeho design nebyl jen pěkný na pohled, ale aby měl zároveň jasný účel. Hlavním cílem jeho tvůrce je připravit pro medúzy co nejpřirozenější prostředí, což zajišťuje speciální proudění vody uvnitř akvária, které je velmi podobné přirozenému proudění otevřených vod oceánu. Důraz je kladen hlavně na ideální prostředí, kde se bude medúzám dařit a nijak si v něm neublíží.

Při navrhování tohoto akvária proto tvůrci velmi úzce spolupracovali s řadou biologů a mezinárodních expertů na mořský život, aby bylo zajištěno zdraví těchto křehkých stvoření. Nádrž je přitom vyrobena z těch nejkvalitnějších akrylových materiálů a krom proudění vody, které zajišťuje, aby byly medúzy stále v pohybu a nenarážely případně do stěn, je v akváriu rovněž pokročilý mechanický i biologický filtrační systém. Aby se potom akvárium líbilo i vám, je osazeno silnými LED světly. Barvu jejich svitu můžete na dálku měnit pomocí smartphonu.

A pokud vás zajímá, jaká je případná údržba, i na to máme odpověď. Akvárium je navrženo na co nejednoduší udržování a obsluhu. Po koupi stačí do nádrže nalít 19 litrů slané vody, přičemž sůl dostanete v prodejním balení. Poté akvárium vybavíte náplněmi do filtrů vody a zapojíte jej do zásuvky.

Jellytank akvárium

Samotný chov medúz pak vyžaduje pouze dvě věci – potravu a čistou vodu. Krmit je musíte nejméně jednou denně. Dvakrát denně je krmte, pokud chcete, aby ještě více narostly. Každý týden přitom musíte měnit 20 procent vody, což jsou cca 4 litry, a zároveň s tím vždy i vybrat zbytky krmiva a další nečistoty. Na stránkách tvůrce najdete případně i videa, která vám vše názorně vysvětlí.

Jellytank akvárium

V současnosti probíhá na akvárium cenová akce, přičemž si můžete vybrat ze dvou barevných verzí – bílé a černé. Minimální pořizovací cena akvária je v době psaní tohoto článku stanovena na 240 dolarů, tedy zhruba 6,4 tisíc korun po započítání daně. Z medúz máte poté na výběr z malých, středních a velkých. Jedna malá medúza vás vyjde na 22 dolarů, tedy cca 600 korun s daní, a naopak ta největší až na 55 dolarů, což nám dává 12 stokorun.

Zdroj: jellytank.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze