Chystá se 6. řada Černého zrcadla, má být delší a „filmovější“

Chystá se 6. řada Černého zrcadla, má být delší a „filmovější“
Fotografie: Channel 4
  • Seriál je v předprodukční fázi přípravy
  • Opět půjde o antologii příběhů
  • Ty mají být delší a má jich být více než obvyklé tři

Black Mirror neboli Černé zrcadlo patří mezi nejlépe hodnocené sci-fi seriály současnosti. Antologie nesouvisejících příběhů obvykle akcentuje vývoj nějaké technologie, která má ve svém výsledku zničující vliv na jednotlivce i lidskou společnost.

Původní britskou produkci nahradil Netflix, který sice nedosáhl původních kvalit, ale laťku se mu i tak podařilo udržet vysoko. Navíc díky se své interaktivní povaze mohl přijít se zcela přelomovými speciály, jako je Bandersnatch, kde máte možnost ovlivnit vývoj děje podobně jako v počítačové hře.

Poslední díly spatřily světlo světa v létě 2019, a tak bylo nasnadě, že další rok by se mohlo začít minimálně s přípravou dalších dílů. Na začátků sílící pandemie se však jeden z tvůrců nechal slyšet, že současný svět už je dostatečně depresivní a dystopický, a proto není další řada prozatím zapotřebí. Nicméně to už je asi minulostí, protože podle variety.com jsou v plném proudu předprodukční přípravy šesté řady. Opět má jít o antologii, tedy soubor nesouvisejících příběhů. Má jich být však více než obvyklé tři, také mají mít delší stopáž. Další detaily nejsou známy vzhledem k tomu, že se zainteresované strany odmítly k informaci vyjádřit. Termín vysílání není známý, ale vzhledem k rané fázi přípravy to bude nejspíše příští rok. Nezbývá než doufat, že při tom tvůrci nenahradí kvalitu kvantitou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze