Cillian Murphy musel kvůli roli Oppenheimera držet přísnou dietu

Cillian Murphy musel kvůli roli Oppenheimera držet přísnou dietu
Fotografie: unsplash.com
  • Kolik přesně herec zhubl neprozradil
  • Jeho kolegové uvedli, že si na večeři dal jednu mandli nebo tenký plátek jablka
  • Film můžete vidět nyní v kinech

Aktuálně můžete v kinech shlédnout snímek Oppenhaimer od režiséra Christophera Nolana, který pojednává o teoretickém fyzikovi. Ten za druhé světové války vedl projekt Manhattan, který vedl k vývoji první jaderné zbraně na světě. Roberta Oppenheimera si ve filmu zahrál sedmačtyřicetiletý Cillian Murphy, který ale musel do role výrazně zhubnout, aby se co nejvíce podobal skutečnému Oppenheimerovi.

Ačkoliv sám herec podle nationalpost.com nechtěl prozradit, jak přesně se mu podařilo zhubnout, jeho filmová manželka Emily Blunt prozradila, že snědl někdy jen jednu mandli za celý den. „Musel jsem dost zhubnout a pracovali jsme i s kostýmem. On byl velmi štíhlý, téměř vyhublý a existoval na Martini a cigaretách,“ řekl Murphy. Kolik ale celkově zhubl neprozradil.

Film se mimo jiné natáčel na poušti, která měla napodobit Los Alamos v Novém Mexiku, kde se ve 40. letech testovala atomová bomba. Po natáčení šli společně herci na večeři, jelikož se poblíž nacházela pouze jedna restaurace. Matt Damon a Emily Blunt podle insider.com však uvedli, že s nimi Murphy na večeře nechodil právě kvůli přísné dietě. „Zvali jsme Cilliana na večeři každý večer, ale nikdy nepřišel. Místo toho snědl jednu mandli nebo malý plátek jablka,“ uvedli herci.


Životopisný snímek Oppenheimer, odehrávající se ve 40. letech minulého století, je v kinech od 21. července a ačkoliv vykazuje nižší tržby než film Barbie, který se blíží k výdělku jedné miliardy, překonává očekávání. Ve tříhodinovém filmu můžete kromě již zmíněných herců vidět i Roberta Downey Jr., Florence Puhgu, Bena Safdieho nebo Joshe Harnetta.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze