Co by ještě mohlo být „smart“? Tak třeba krmítko pro ptáky

Co by ještě mohlo být „smart“? Tak třeba krmítko pro ptáky
Fotografie: Bird Buddy
  • Obsahuje kameru pro videopřenosy a fotografování
  • Umí rozpoznávat ptačí druhy
  • Upozorní na doplnění krmiva

Je to jasný trend. Pokud chcete nějak zaujmout čím dál tím náročnějšího zákazníka, pak i obyčejné věci musejí být tzv. „chytré“. To znamená, že se musejí dát připojit k aplikaci v mobilním telefonu. Takový chytrý vysavač nebo zubní kartáček dnes už nikoho nepřekvapí, ale pořád je zde spousta věcí, které na podobné vylepšení ještě čekají.

Bird Buddy

Připadá vám chytré krmítko pro ptáky jako příliš odvážný nápad? Pro klasické společnosti ano, ale naštěstí tu máme crowdfundigové financování, s jehož pomocí se na tento projekt slovinských inženýrů vybralo už přes šest miliónů dolarů.

Základem je zde kamera, která vám dopřeje nejenom přímý přenos, ale také automaticky zachytí návštěvníky. Umělá inteligence také umí rozpoznat více jak tisícovku ptačích druhů a integrovaný mikrofon nahraje jejich zpěv. A pokud se automaticky dávkované krmivo začne blížit vyčerpání, pošle vám krmítko notifikaci do telefonu.

Projekt nedávno odstartoval na indiegogo.com a prvním zájemcům slibuje dodání krmítka už letos na podzim, pokud přispějí částkou necelých dvě stě dolarů, tedy něco přes čtyři tisíce korun. Nezapomeňte však, že se nejedná o nákup, ale o podporu projektu. Parametry dodaného přístroje i termín se mohou změnit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze